Salut

Alemanya recomana la vacuna AstraZeneca per als majors de 65 anys

El ministre de Salut alemany, Jens Spahn, creu que l’anunci és una bona notícia per a totes les persones majors que esperaven una vacuna

La Comissió Permanent de Vacunació alemanya (Stiko) va recomanar aquest dijous l’administració de la vacuna AstraZeneca per a persones majors de 65 anys contra la Covid-19 i el Govern va indicar que aplicarà aquesta recomanació d’aquí a poc temps.

El ministre de Salut, Jens Spahn, va declarar que l’anunci és una bona notícia per a totes les persones majors que esperaven una vacuna; “Poden vacunar-se més ràpidament”, va afegir Spahn.

Spahn va citar les anàlisis de la comissió en constatar que les seves dades “també mostren que si l’interval entre la primera i la segona vacunació per a la vacuna AstraZeneca és de dotze setmanes, és encara més eficaç” i va dir que la Stiko “també el recomana expressament”.

La comissió ja va avançar a la fi de febrer que canviaria la seva recomanació sobre la vacuna de la farmacèutica anglo-sueca que limitava el seu ús als menors de 65 anys. El seu responsable, Thomas Mertens, va admetre que la recomanació inicial havia causat problemes en l’acceptació d’aquesta vacuna a Alemanya.

El ministre Spahn havia defensat ja l’eficàcia i la seguretat de la vacuna d’AstraZeneca, enfront de la qual hi ha hagut reserves a Alemanya pels seus efectes secundaris i per la seva presumpta menor efectivitat enfront de les de Moderna o Pfizer-BioNTech.

Segons les últimes xifres disponibles, a Alemanya havien rebut fins al dimecres dues dosis de la vacuna contra la Covid 2.215.504 persones, la qual cosa correspon a una quota del 2,7%, i 4.389.074 (el 5,3%) almenys una.

Alemanya va registrar 11.912 nous contagis amb coronavirus en les últimes 24 hores –unes poques desenes més que fa una setmana– i 359 víctimes mortals –enfront de 385–, mentre les restriccions al país es prolongaran fins al pròxim dia 28, encara que amb una cautelosa primera relaxació de les mesures.

En el conjunt d’Alemanya la incidència acumulada en set dies se situa en 64,7 nous casos per 100.000 habitants, enfront de 64,0 ahir i 61,7 dijous passat, segons dades de l’Institut Robert Koch (RKI) de virologia actualitzats la passada mitjanit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia