Societat

Mascaretes FFP2 i test ràpid cada 72 hores per al MWC

El congrés de mòbils espera rebre cap a 50.000 visitants gràcies al pla de seguretat que ha creat amb el Procicat

L’ocupació de les UCI baixa dels 500 llits per primer cop en gairebé dos mesos

Els assistents a la pròxima edició del Mobile World Congress hauran de dur mascaretes FFP2 i sotmetre’s a tests ràpids cada 72 hores per tal de prendre part en l’esdeveniment, que espera reunir uns 50.000 visitants al recinte firal de Gran Via entre el 28 de juny i l’1 de juliol. El resultat de les proves mèdiques, la necessitat de renovar-les i l’acreditació per entrar a la fira se centralitzarà en una aplicació mòbil específica del congrés, que ajudarà a minimitzar les interaccions personals dins el MWC, tal com preveu el protocol que l’organització ha elaborat conjuntament amb el Procicat.

El MWC va haver de cancel·lar l’edició del 2020 per culpa de la pandèmia i la del 2021 la va traslladar del març al juny per tenir un entorn pandèmic més favorable. Tot i això, les previsions de la GSMA fan pensar que l’edició d’enguany tindrà la meitat de visitants que la del 2019.

La directora de Marketing de la GSMA, Stephanie Lynch-Habib, remarca que, per bé que el pla de seguretat està molt treballat i consensuat, no és definitiu: “Les circumstàncies continuen essent dinàmiques i ser flexibles és part del pla.”

El Mobile disposarà de diversos centres, gestionats per l’organització de la fira i un soci de l’àmbit mèdic que s’anunciarà aviat, on els participants hauran d’anar a fer-se tests ràpids abans del començament del MWC i renovar el negatiu abans no passin 72 hores. En cas d’arribar en avió, les proves s’hauran d’haver fet ja al punt d’origen. Un cop a la Fira, s’intentarà que el risc sigui mínim gràcies a un nou disseny dels circuits d’entrada i de sortida i el foment d’un entorn sense contacte, ampliant distàncies als restaurants i controlant el flux i la densitat de persones i la correcta ventilació de l’espai.

Tendències dispars

Els hospitals de Catalunya van registrar ahir un increment de 46 ingressats per Covid, mentre que la tensió a les UCI es va relaxar amb vuit pacients menys i es va baixar per sota dels 500 llits ocupats per primer cop des del 13 de gener. La velocitat de propagació es manté estable des de fa tres dies en 0,93, mentre que la IA14 a tot el país és de 223 casos.

LA XIFRA

13.000
dispensadors
de gel hidroalcohòlic hi haurà al recinte firal de Gran Via per garantir la higiene de mans.

Deslluïda ampliació horària

“Com a mínim no hem hagut d’obrir i tancar per tornar a obrir i tornar tancar”, va dir ahir en Sergio, el propietari d’un restaurant de Badalona, per valorar el primer dia en què el sector de la restauració podia fer horari continuat, de les 7.30 h. a les 17.00 h. Estava cansat, va explicar, “d’obrir al matí una estona, haver de tornar a tancar i tornar a obrir per fer dinars”. “Massa moviment per fer molt poc calaix.” Ell i molts altres restauradors són optimistes perquè consideren que “de mica en mica” s’ha d’animar la cosa i començar a recuperar la normalitat. Això sí, admeten que no podrien tornar a suportar “un nou tancament”. “Prefereixo anar a poc a poc però sobre segur que haver de tornar enrere una altra vegada“, va dir.

Ahir va ser un dia estrany perquè, tot i aquest primer pas de distensió de les estrictes normes del Procicat, la pluja ho va deslluir tot. “Ha vingut molt poca gent perquè el dia no acompanya”, va dir el cambrer d’un bar de la Rambla de Catalunya, amb les taules de fora pràcticament buides Els restauradors troben insuficients les noves mesures d’obertura i demanen que es pugui tancar a quan comença el toc de queda per poder fer sopars. El Gremi de Restauració de Barcelona insisteix que s’està cometent “una injustícia” amb els bars que tenen el local dins d’un centre comercial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia