Societat

La mort d’una veïna a Arbúcies indigna els grups municipals

Exigeixen esbrinar per què una “víctima” de violència masclista es va precipitar al buit

La mort d’una veïna a Arbúcies ha provocat un comunicat públic dels tres partits de l’Ajuntament: l’Entesa-IdSelva, en l’equip de govern, ERC i la CUP (a l’oposició). Els tres partits, indignats, volen tenir més dades i que s’investigui perquè una dona, “víctima de violència masclista”, es va precipitar al buit dilluns, Dia Internacional de les Dones.

En el comunicat conjunt, emès dimecres a la nit, els partits recorden que la veïna havia patit una situació de “maltractaments, violència i humiliació”, però tot i així no havia tingut prou protecció legal. Exposen que la víctima havia patit “agressions i reiterats maltractaments, acreditats en documents municipals, policials i sanitaris”.

“Impunitat”

El consistori reitera que no tolerarà els casos de violència masclista i reclama “una actuació contundent i exemplar de les institucions judicials” en casos com els de la veïna morta. “Durant anys, s’ha generat una sensació d’impunitat per part de l’agressor que s’ha reforçat aquests darrers dies”.

L’alcalde, Pere Garriga, reconeix que la societat “ha fallat” i es queixa que “el maltractament psicològic també hauria de ser penalitzat”. “No és qüestió dels serveis socials o de la policia local. Això va més enllà: el sistema policial i polític ha d’actuar d’ofici en aquests casos.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia