Societat

COSTA DE BARCELONA

TURISME

Males previsions als hotels de la costa central

Els hotels petits del Garraf aguantaran millor que els grans del Maresme

Aquesta Setmana Santa serà més d’un turisme local d’interior que de sol i platja, i qui ho patirà especialment seran els grans hotels del Maresme, la immensa majoria dels quals estaran tancats. “Els hotels d’alta capacitat del Maresme no s’atreveixen a obrir”, alerta la cap d’unitat del Laboratori de Turisme de la Diputació, Montse Giró. “La situació afavoreix més els hotels petits de Sitges i Vilanova que els grans de Calella i Santa Susanna.” L’aixecament del confinament comarcal “és una excel·lent notícia”, de la qual es beneficiarà el turisme interior, diu. Giró calcula que a la costa que s’estén entre el Penedès i el Maresme –sense comptar-hi la ciutat de Barcelona– hi haurà el 50% dels hotels oberts. En una Setmana Santa normal, els allotjaments rurals estan plens al 90% i els de la costa, al 70%.

Jordi Noguera, president del Gremi d’Hostaleria del Maresme, ho corrobora. Dels 87 hotels agremiats, ara només n’hi ha tres d’oberts, i la resta tenen poques perspectives d’obrir. Les reserves amb motiu de la Volta Ciclista a Catalunya d’aquesta setmana podrien animar alguns establiments a allargar l’obertura fins a Setmana Santa, però les perspectives no són bones. “Estan patint igual els hotels familiars de 80 habitacions que els de 400”, assenyala. El turista nacional ha caigut i l’internacional, encara més. “Necessitem el turisme estranger; habitualment venen molts russos, anglesos, francesos, alemanys...” Noguera confia que la vacunació faciliti l’arribada de turistes aquest estiu.

A Castelldefels, el turisme vacacional es combina amb el de negocis, i els hotels han notat la davallada de tots dos. Així ho explica la regidora de Turisme, Eva López, que precisa que a la ciutat hi ha tancats 12 dels 38 hotels, sobretot els més grans, que acostumen a allotjar els assistents a fires i congressos de Barcelona. “Estan valorant si obriran o no, segons les reserves que tinguin, que ara mateix són poques”, explica. La ciutat, en canvi, sí que preveu una bona afluència de visitants de curta durada, com els que acostumen a passar el dia combinant platja i dinar. Els últims caps de setmana, els restaurants s’han omplert, i a partir de l’1 d’abril començaran a obrir les guinguetes de la platja, que són un atractiu més per al visitant puntual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia