Societat

El nombre de viatgers en apartaments turístics extrahotelers a Catalunya cau un 86,2% durant el mes de febrer

Es tracta de la segona pitjor davallada des que es va aixecar el confinament total a l’Estat

Un total de 18.731 persones van allotjar-se en allotjaments turístics extrahotelers -càmpings, apartaments i cases de turisme rural- a Catalunya durant el mes de febrer, un 86,2% menys respecte al mateix període de l’any passat.

Segons les dades provisionals publicades aquest dimecres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), es tracta de la segona pitjor davallada des que es va aixecar el confinament total a l’Estat el mes de juny passat.

La més accentuada es va produir al novembre, quan el nombre de viatgers en allotjaments extrahotelers va contraure’s un 87,1%.

Pel que fa a les pernoctacions, a Catalunya se’n van sumar 123.324 durant el febrer, un 68,7% menys en comparació al mateix mes de l’exercici anterior.

Els apartaments i les cases de turisme rural van ser els tipus d’allotjament que van registrar una major caiguda pel que fa a l’arribada de visitants.

Segons les dades de l’INE, el nombre de turistes va reduir-se un 88,1% en termes interanuals en els dos casos, la pitjor caiguda des de l’aixecament del confinament total. Pel que fa als càmpings, el nombre de visitants va contraure’s un 81,1% respecte al febrer de l’any passat.

Quant a les pernoctacions, la xifra va caure de forma més accentuada als càmpings (-82%). Pel que fa als apartaments turístics i a les cases rurals, el nombre de pernoctacions durant el mes de febrer es va reduir un 47,7% en termes interanuals.

A Catalunya, un 87,3% de les persones que es van allotjar en un allotjament turístic extrahoteler durant el mes de febrer provenien de l’Estat, arran de les restriccions de mobilitat vigents.

Malgrat tot, l’afluència de visitants espanyols als establiments turístics de Catalunya es va contraure un 84,3% al febrer. Pel que fa al nombre de turistes estrangers, aquest va caure un 92,4% respecte al segon mes de l’exercici anterior.

Durant el mes de febrer, Catalunya es van situar com a segona destinació preferida en apartaments turístics, amb una quota del 13,7% sobre el total de l’Estat. Únicament la supera les Illes Canàries, que agrupa el 35,9% de les pernoctacions registrades al febrer.

Al conjunt de l’Estat, les pernoctacions en allotjaments turístics extrahotelers van caure un 78,2% durant el mes de febrer, mentre que el nombre de visitants es va reduir un 83,4%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia