Salut

El Consell Interterritorial aprova administrar la vacuna d’AstraZeneca a partir dels 60 anys

El govern espanyol torna a canviar el rumb de la seva estratègia de vacunació

Vergés afirma que l’ús d’aquest fàrmac ha acabat “on sempre havia defensat Catalunya”

El Consell Interterritorial de Salut (CIS) ha aprovat aquest dimecres la proposta d’administrar la vacuna contra la Covid-19 d’AstraZeneca a partir dels 60 anys.

Així ho ha anunciat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en la roda de premsa posterior al CIS.

Darias ha explicat que a partir de demà la vacuna d’AstraZeneca “s’administrarà a persones majors de 60 anys”, sense cap límit d’aquesta edat en endavant, si bé ha admès que per qüestions logístiques es preveu que les comunitats autònomes aplicaran aquest fàrmac en la franja de 60 a 65 anys.

El govern espanyol torna a canviar així el rumb de la seva estratègia de vacunació. I és que fins fa només dues setmanes havia vetat l’aplicació de Vaxzevria (el nom comercial del vaccí britànic) a persones menors de 55 anys. El passat 24 de març, coincidint amb la represa de l’administració d’aquest fàrmac, va ampliar el límit als 65 anys.

El govern espanyol i les comunitats autònomes s’han reunit aquest dimecres al vespre després que l’Agència Europea del Medicament (EMA per les sigles en anglès) hagi conclòs que casos rars de trombosi detectats en alguns vacunats poden ser “un efecte secundari infreqüent” del vaccí.

L’EMA ha trobat un “possible vincle” entre un reduït nombre de casos de coàguls sanguinis en combinació amb nivells baixos de plaquetes en algunes persones que havien rebut la vacuna d’Oxford i AstraZeneca. No obstant això, el regulador europeu manté la recomanació positiva de l’ús del fàrmac perquè els seus “beneficis superen els riscos”.

Vergés: “És el criteri que sempre havia defensat Catalunya”

Redacció

Després de la reunió del CIS, la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha destacat que el criteri que finalment ha adoptat l’Estat per a la vacuna d’AstraZeneca d’administrar-la només a partir dels 60 anys és el que “sempre havia defensat Catalunya”.

Vergés ha recordat que el govern català havia defensat “sempre” que la vacunació de persones majors de 60 anys fos “prioritari” perquè és “criteri de risc sobre la Covid-19”.
“Ens sembla que aquesta és la línia”, ha indicat.

La consellera ha assenyalat que estan “sorpresos amb aquest anar i venir” de govern espanyol amb unes limitacions que “finalment acaben on sempre havíem defensat des de Catalunya”.

Segons ella, els topalls d’edat que havia posat el govern estatal “i que no compartien altres països” semblaven “inadequats” i “no ajudaven a una estratègia de vacunació amb tota la coherència que ha de tenir”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia