Societat

La cultura vol un salconduit per evitar els confinaments

Les principals entitats culturals demanen que l’entrada a un espectacle sigui un element que eviti la restricció comarcal

Asseguren que és incoherent restringir un dret essencial als ciutadans

Salconduit cultural, ara! El sector cultural en bloc es va alçar dimecres al vespre (arran de l’anunci del nou confinament comarcal que s’activa avui) per exigir una solució per donar viabilitat a un bé essencial. La declaració de bé essencial, de fet, va permetre que el toc de queda es pogués allargar una hora en cas de sortir de veure un espectacle en viu, si es mostra l’entrada. Tot i així, la majoria de sales han avançat horaris per donar marge als espectadors per al retorn. El confinament comarcal aïlla molts ciutadans del seu dret essencial a gaudir de la cultura. I també ofega les possibilitats de subsistència d’artistes i productores perquè suma un nou repte al de la reducció de l’aforament un 50%.

Un parell d’exemples: l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) demanava amb un comunicat ahir el salconduit cultural “per garantir la supervivència d’actes culturals que ja estan en marxa, com ara els festivals GuitarBCN, Mil·leni o Strenes o projectes com per exemple Salacat, Sala Tarragona o Curtcircuit, que per segon any consecutiu estan adaptats a les mesures de seguretat i han demostrat ser totalment segurs”. El dia abans havia estat l’Associació d’Empresaris de Teatre de Catalunya (Adetca) la que advertia de “l’afectació directa sobre l’estabilitat de la programació dels espectacles i vers els clients que ja havien adquirit entrades per assistir a sessions de teatre”. Per això demanava “la possibilitat de circular entre comarques per assistir a les funcions teatrals contractades i no generar un major perjudici”.

Ahir, el Festival Sismògraf (que comença aquest cap de setmana i s’allarga fins al diumenge 25 d’abril) facilitava certificats de mobilitat per garantir la visita dels professionals al Sismògraf. Paral·lelament, demanava a aquells espectadors de fora de la Garrotxa que no poguessin aprofitar les entrades, que les retornessin i que se’ls abonarien els diners. La reducció de l’aforament per les restriccions de la pandèmia ha fet que s’hagi ampliat el nombre d’espectadors que no poden assistir a alguns dels títols del Sismògraf, el festival estratègic de dansa de Catalunya.

LA DATA

22.09.20
El govern
declara la cultura “bé essencial”, com a preàmbul per protegir treballadors i empreses culturals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Ajut d’1,7 milions d’euros per a la renovació de l’enllumenat públic

cassà de la selva
SOCIETat

Acampada al claustre de la UB per denunciar “el genocidi del poble palestí”

BARCELONA
infraestructures

Renfe planta al Govern a una reunió excusant-se en les eleccions

barcelona
Societat

Mor Pere Torrents, veí de Torrelles de Foix

URBANISME

El 80% dels edificis del Camp de Tarragona no han passat inspeccions

TARRAGONA

La prescripció d’activitat social en lloc de fàrmacs s'inicia al CAP Valldoreix

SANT CUGAT DEL VALLÈS
URBANISME

Amics de la Rambla es queixa de les mancances de manteniment

BARCELONA
SALUT

Astrazeneca demana a la CE que retiri la seva vacuna contra la Covid-19

barcelona
societat

Identifiquen una nova forma genètica de l’Alzheimer

barcelona