Salut

Salut farà un cribratge massiu a Olot durant tres dies

Es faran tests PCR i està obert a totes les persones d’entre 16 i 70 anys que no hagin estat vacunades

Durant la darrera setmana s’hi han detectat 99 casos positius de Covid-19

Olot tornarà a ser l’escenari d’un cribratge massiu per detectar casos asimptomàtics de Covid-19 i tallar les cadenes de transmissió. La consellera de Salut, Alba Vergés, ho va anunciar ahir durant una visita a la Universitat de Girona, on també es fa un cribratge massiu aquest mes d’abril. Així, dilluns, dimarts i dissabte de la setmana que ve es durà a terme aquest cribratge amb tests PCR en tres punts diferents de la ciutat als quals podran anar tots els veïns que ho vulguin, d’entre 16 i 70 anys, i que no hagin estat vacunats. Així, dilluns els tests es faran de 9 h a 15 h a la Sala El Torín; dimarts, de 14 h a 20 h al Pavelló Firal, i dissabte, de 9 h a 15 h, al Casal Social de Sant Miquel. El resultat es podrà consultar a través de La Meva Salut entre 24 i 72 hores després d’haver-se fet la prova.

El Departament de Salut explica que s’ha decidit fer aquest cribratge a Olot per l’alta incidència de casos de Covid que hi ha actualment al municipi. Aquesta última setmana el risc de rebrot se situa en 603 i l’Rt actualment és de 0,82. En l’última setmana s’han detectat 99 casos positius i un 14,66% de les proves fetes a la ciutat (siguin tests antigènics ràpids o PCR) han donat positiu. La setmana anterior el risc de rebrot a Olot doblava l’actual, amb 1.209 punts, una Rt d’1,62 i 168 positius. Aquest serà el segon cribratge poblacional que s’impulsa a la capital garrotxina, després del que es va fer entre el 25 i el 27 de novembre de l’any passat.

Aquest cribratge s’ha organitzat amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olot –que col·labora en la logística i la difusió local–, l’Institut Català de la Salut i l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

Continua a la UdG

D’altra banda, la setmana que ve continuarà el cribratge de la comunitat universitària de la UdG, que es farà, en aquesta ocasió, al campus del Barri Vell; es farà dimecres i dijous.

El primer dia del cribratge al campus de Montilivi es va tancar amb un total de 469 proves fetes, segons va explicar la consellera de Salut, que va recordar que els cribratges a les universitats es faran a tot el territori català. Vergés, que va visitar ahir el campus de Montilivi, on es va reunir amb el rector de la UdG, Quim Salvi, va desitjar que “de cara al curs que ve les coses siguin diferents perquè enguany s’ha patit molt”.

Sis morts més

A la regió sanitària de Girona, el nombre de casos confirmats acumulats és de 65.881. Des de l’inici de la pandèmia han mort 2.041 persones, sis més que en el balanç anterior. El risc de rebrot ha baixat 9 punts, fins a 251, i l’Rt també ha baixat una centèsima i s’ha situat en 0,94. Hi ha 169 pacients ingressats, 51 dels quals a les UCI. La taxa de casos de Covid confirmats per PCR i TA és de 121 per cada 100.000 habitants.

La majoria dels càmpings tornen a tancar

Vint càmpings de les comarques gironines, de la trentena que havien obert per Setmana Santa, s’han vist obligats a tancar a causa del confinament comarcal establert pel govern de Catalunya. Només es mantindran oberts per ara deu càmpings. L’Associació de Càmpings de Girona ha manifestat la seva sorpresa per un anunci que no esperaven i que ha comportat incertesa i angoixa al sector turístic. L’associació reclama que s’acceleri el ritme de vacunació i que es mantingui la lliure circulació per Catalunya per a aquelles persones que tinguin reserva en un establiment turístic perquè d’aquesta manera es podran mantenir oberts i mantenir els treballadors fora dels ERTO. També reclamen que es visualitzi un horitzó per a les empreses i que es generi confiança als mercats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT