Salut

L’ICO Girona té un nou accelerador lineal per al tractament del càncer

El nou accelerador d’última generació per al tractament amb radioteràpia és el segon que dona a l’ICO Girona la fundació Amancio Ortega

L’ICO Girona ha posat en marxa un nou accelerador lineal per al tractament del càncer amb radioteràpia. Es tracta d’un accelerador d’última generació True-Beam de Varian Medical Systems donat per la Fundació Amancio Ortega i que permetrà de dur a terme, de forma més eficient, tractaments avançats com la radioteràpia estereotàctica corporal (SBRT), tècniques de modulació del feix de radiació i radioteràpia adaptada al moviment respiratori, tot plegat amb més velocitat d’administració.

El segon accelerador lineal dels dos que l’ICO Girona ha rebut de la Fundació Amancio Ortega ja ha començat a tractar els primers pacients. Amb aquest, el servei d’oncologia radioteràpica de l’ICO Girona, a les instal·lacions de l’Hospital Josep Trueta, disposa de tres acceleradors lineals, un equip de radioteràpia intraoperatòria, un equip de radioteràpia superficial i un equip de tomografia computeritzada per a la planificació. Amb tots aquests equipaments es dona resposta a tots els tractaments de la regió sanitària de Girona i es tracten uns 1.600 pacients a l’any.

Segons explica l’ICO, amb la incorporació d’aquest segon accelerador hi haurà una millora significativa en el tractament del càncer a tota la regió sanitària de les comarques gironines i se’n beneficiaran els centres sanitaris integrats a la Xarxa ICO com són l’Hospital de Campdevànol, l’Hospital de Blanes, l’Hospital Sant Jaume de Calella, l’Hospital de Figueres, l’Hospital d’Olot, l’Hospital de Palamós i l’Hospital de Santa Caterina.

L’accelerador lineal és un dispositiu que s’utilitza als serveis d’oncologia radioteràpica per tal de dur a terme tractaments avançats de radioteràpia, que consisteixen en la utilització de feixos de radiació d’alta energia per al tractament dels pacients amb càncer.

LA XIFRA

2
acceleradors
lineals per al tractament del càncer amb radioteràpia ha rebut l’ICO Girona de la fundació.

Un total de sis acceleradors per a l’ICO

L’Institut Català d’Oncologia ha rebut, per part de la Fundació Amancio Ortega, un total de sis acceleradors lineals per als seus centres: dos a l’ICO l’Hospitalet, dos a l’ICO Badalona i dos a l’ICO Girona. Aquest fet manté l’ICO com a centre capdavanter d’innovació tecnològica en oncologia radioteràpica. En l’actualitat, tots ja estan en funcionament. L’ICO és la institució catalana que ha rebut més acceleradors lineals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia