Societat

La Diputació de Barcelona digitalitzarà el 35% dels aparells del servei de teleassistència durant els pròxims tres anys

S’incorporen tretze unitats mòbils i es posa en marxa la fase experimental d’un nou sistema de geolocalització

La Diputació de Barcelona digitalitzarà el 35% dels aparells del servei de teleassistència durant els pròxims tres anys.

A partir de l’1 de maig s’iniciarà un procés de modernització tecnològica amb l’objectiu de millorar l’atenció d’aquelles persones que tenen algun tipus de dependència. Paral·lelament, s’incorporaran 13 noves unitats mòbils, d’aquesta forma la flota passarà a disposar d’un total de 42 vehicles. També es posa en marxa la fase experimental d’un nou sistema de geolocalització que s’haurà d’acabar de definir amb els diferents ajuntaments, així com els Serveis Social de cada municipi.

La diputada de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar, Lluïsa Moret, ha subratllat que les noves eines els permetran ser més “proactius”.

A partir d’aquest any i fins al 2023 s’aniran substituint les terminals dels usuaris per unes de més avançades. Els canvis arribaran als 311 municipis de l’entorn de Barcelona que disposen d’aquest servei. El percentatge d’aparells digitalitzats serà limitat en un inici, tot i que la “voluntat” és que pugui arribar al 100% en un futur.

De moment anirà determinat per les característiques dels usuaris, per exemple, prioritzant els casos més vulnerables socialment i que requereixen un nivell de suport alt. “És una tecnologia complexa i s’han d’instal·lar els diferents terminals”, ha assenyalat Moret, “hem volgut ser prudents per no generar falses expectatives”.

El servei l’oferirà l’empresa Televida Servicios Sociosanitarios, S.L.U. amb la voluntat d’arribar a les 105.000 persones usuàries durant el període del contracte. El pressupost del servei per aquests tres anys vinents és de 46,8 milions d’euros, dels quals la Diputació de Barcelona n’aportarà el 47% (22 milions), i el 53% restant anirà a càrrec dels ajuntaments (24,8 milions).

La digitalització permetrà obrir el servei a funcions com el monitoratge o la predicció de comportaments entre aquells usuaris més vulnerables, claus per a la detecció de riscos, així com disposar de noves possibilitats de comunicació. En aquesta línia, s’ampliarà la tecnologia complementària orientada a reforçar la detecció de riscos a la llar, com incendis o fuites de gas, i sobre la salut de la persona, amb dispositius funcionals per detectar una caiguda.

També es posaran detectors de presència que es programen per activar una alerta en cas d’inactivitat en un període de temps. Per rebaixar la sobrecàrrega de les persones cuidadores s’implementarà un sistema de suport nocturn a través de la instal·lació de camins de llums per prevenir caigudes durant la nit així com dispositius de detecció.

Les trucades de les persones usuàries al servei passaran a ser gratuïtes i s’articularan a través d’una línia 900 de xarxa intel·ligent. El cost d’aquesta línia, uns 600.000 euros, serà assumit per la mateixa Diputació de Barcelona. A més, hi haurà més periodicitat del servei envers la persona. Les que tenen servei d’intensitat moderada rebran una trucada cada 50 dies en lloc de cada 60, la qual cosa representa un increment de 48.000 trucades per any.

També augmentarà la freqüència de visites (d’una visita anual es passarà a una semestral, per persones amb servei d’intensitat elevada, el que representat un increment de més de 5.000 visites per any). Tal com ha recordat Moret, la teleassistència és un servei “estratègic” que garanteix “l’autonomia” d’un gran nombre de persones.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un suposat frau policial dóna un gir de 180 graus al cas de Marcel Vivet

barcelona

Josep Maria Casasús, ‘honoris causa’ per a la comunicació a la UdG

GIRONA

Salut es posa en guàrdia per l’augment de la variant delta

Barcelona

Nou geriàtric a Palamós per treure profit del mar

PALAMÓS

Concerts a l’hospital Trueta i al Santa Caterina

girona
Els sis mossos acusats d’una agressió racista al Bages aniran a judici
societat

Els sis mossos acusats d’una agressió racista al Bages aniran a judici

societat

Presentació del dietari de Subirats

Teatre, música i robòtica com a suport en 15 escoles de Salt

salt

Cultura a través del menjar a la Taverna d’El Foment de Girona

girona