Societat

Nou impuls al Museu Aeronàutic de Catalunya

L’equipament, a l’aeroport de Sabadell, inicia una fase que inclou situar-hi 103 aeronaus

L’Ajuntament hi vol impulsar un ‘hub’ d’innovació aeronàutica

Col·locar-hi una gran col·lecció amb 103 aeronaus i motors de vehicles, a més d’una mostra de maquetes i altres objectes i una col·lecció gràfica amb 2.500 fotografies, vídeos, revistes i mapes és el principal objectiu de la segona fase de la construcció del Museu Aeronàutic de Catalunya, que va obrir l’any 2019 en un dels hangars de l’aeroport de Sabadell. Amb l’objectiu de tirar endavant aquesta segona fase, aquesta setmana passada l’Ajuntament de Sabadell i la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya van signar un conveni de col·laboració que inclou una aportació municipal de 60.000 euros. Aquesta segona fase també inclou l’enjardinament de tota la parcel·la i construir-hi dos hangars més per situar-hi la recepció i l’espai on la Fundació durà a terme activitats socials. L’Ajuntament de Sabadell ha explicat que el museu incrementarà l’oferta cultural sobre l’aeronàutica, “ja que no són gaires les col·leccions històriques amb vocació museística que disposin d’aeronaus clàssiques que poden volar”.

Respecte a la tria de Sabadell, la fundació ha optat per la ciutat que disposa de l’únic aeroport no comercial de l’àrea de Barcelona i també per història, ja que aquesta va ser una de les bases aèries republicanes durant la Guerra Civil espanyola. En aquest sentit, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, va indicar: “L’aeroport és un element estratègic que ens dona valor afegit com a ciutat. Hem d’aprofitar totes les oportunitats que ofereix i crear-ne de noves i per això estem treballant en noves iniciatives com ara la creació d’un hub d’innovació enfocat a l’aeronàutica. De fet, la falta de percepció de valor afegit per part dels veïns va ser una de les mancances que va detectar un estudi encarregat pel Departament de Territori i Sostenibilitat i elaborat per l’Institut Cerdà.

A banda de les col·leccions d’aeronaus, maquetes i imatges, el museu es vol coordinar amb els centres de memòria i d’interpretació que, arreu de Catalunya, s’han creat als llocs on s’han desenvolupat activitats industrials i operatives relacionades amb l’aviació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia