Salut

L’excés de mortalitat disminueix a la UE el 2021 després del pic de la tardor per la segona onada

Espanya registra una caiguda de les morts al gener i al febrer, però se situa per sobre de la mitjana europea

L’excés de mortalitat ha disminuït a la Unió Europea al gener i el febrer del 2021 després del pic de la tardor l’any passat per la segona onada de Covid-19.

Segons dades de l’Eurostat, l’excés de mortalitat, que compara el nombre de morts amb la mitjana del mateix període del 2016 al 2019, ha caigut un 16% al gener i un 5% al febrer. L’informe també indica un descens en la mortalitat addicional a l’Estat espanyol al gener i al febrer d’aquest any, amb una caiguda del 18,3% i del 10,2% respectivament.

Segons l’informe, a la UE entre maig i juliol de 2020 es va registrar una caiguda en l’excés de mortalitat. Ara bé, amb la segona onada de la pandèmia, la mortalitat va tornar a créixer i va registrar al tercer període del 2020, un 18% a l’octubre, un 41% al novembre, seguit del 30% al desembre.

L’excés de mortalitat va augmentar a tots els estats membres de la UE. Al final de l’any 2020, es van registrar 545.000 defuncions addicionals a la UE, en comparació amb la mitjana del període 2016-2019. Tot i que es va observar un excés de mortalitat durant la major part de l’any a tot Europa, els pics i la intensitat dels brots van variar molt entre països.

A Espanya es va assolir el pic màxim l’abril de 2020 amb una taxa del 79,4% de morts addicionals, molt per sobre de la mitjana europea que es va situar al 25.1%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia