Societat

Universitaris ocupen el rectorat de la UB i de la UdG per reclamar un compromís ferm contra “la crisi educativa”

El SEPC alerta que la universitat es troba en una situació “límit”

Estudiants universitaris han ocupat a primera hora d’aquest dimarts el rectorat de la Universitat de Barcelona (UB) i de la Universitat de Girona (UdG).

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i altres moviments estudiantils han reivindicat l’acció.

A Barcelona, els universitaris han situat contenidors a les portes de l’edifici. A Girona, han penjat pancartes davant l’edifici de les Àligues, han entrat al pati i asseguren que no marxaran fins que se’ls escolti.

Les ocupacions es fan en el marc de la campanya pel ‘Compromís contra la Crisi Educativa’, a través de la qual reclamen als rectors impulsar els canvis necessaris cap a un model públic i equitatiu.

El SEPC ha afirmat que la universitat pública està “en una situació límit” i han assegurat que no marxaran fins que rebin una resposta per part del rector.

El compromís consta de cinc punts i el primer d’aquests és l’equiparació dels preus de màsters i graus i de graus entre sí.

En segon lloc, demanen que la remuneració de les pràctiques sigui obligatòria i en tercer, que es doni suport a l’absolució de tots els encausats per defensar la universitat pública.

En quart lloc, els universitaris volen un pla de xoc contra l’”emergència lingüística” i en cinquè protocols feministes efectius i revisió dels plans docents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia