Societat

“Creia que era un lladre, no una nena; em vaig aterrir”

L’assassí confés de la nena de Vilanova i la Geltrú insisteix que no va ser-ne conscient per les drogues

Nega que abusés d’ella

La fiscal manté que se’l condemni a presó permanent revisable

“Cal agrair el comportament de la família, perquè avui ha estat una sessió complicada i difícil”, afirmava públicament ahir el magistrat José Grau, president del jurat de l’Audiència de Barcelona que jutja l’acusat confés de l’assassinat de la Laia, de 13 anys, al pis d’ell a Vilanova i la Geltrú, després que la menor sortís del pis dels seus avis, el 4 de juny del 2018. I és que ahir Joan López va explicar com la va matar.

“Pensava que era un lladre; vaig agafar dos ganivets, i després, en veure el cos, estava aterrit. Ni vaig saber que era una nena fins que m’ho van dir”, va declarar l’acusat, que va assegurar que estava sota els efectes de la cocaïna. En les preguntes dels membres del jurat, no va aclarir quan va ser conscient que el cos que el va “aterrir” en veure’l era el d’una nena, que va matar asfixiant-la, segons els forenses, ni per què tenia ferides a l’orella i un bolígraf a la zona de la tràquea. Tampoc on va llançar les bosses amb la roba que va netejar a la seva habitació quan deia que s’entregaria a la policia i no ho va fer. Va assegurar que no havia abusat d’ella sexualment, tot i que no va poder explicar per què era mig nua, i per què la va amagar en un armari i, després, sota un matalàs de la seva habitació, fins que els oncles d’ella van entrar al pis i la van trobar. Els pèrits no van deixar clar si la nena havia patit abusos ni si en el moment dels fets ell estava sota els efectes de les drogues. L’acusat va indicar que aquell dia havia consumit uns cinc grams de cocaïna i cervesa, que estava força deprimit per la mort de la seva mare, i que el seu pare el volia fer fora de casa. Va admetre que abans havia vist imatges de pornografia, però d’adults, no de menors, i que tenia una relació amb una transsexual, Georgina, que havia conegut als Estats Units.

Avui acabarà el judici amb els informes de les parts, amb una petició de penes, que ahir van elevar a definitives. La fiscal i l’advocat de la família demanen que es condemni l’acusat a presó permanent revisable per un delicte d’assassinat amb traïdoria i acarnissament en context d’un delicte contra la llibertat sexual, i a deu anys més de presó per agressió sexual a menor de 16 anys. I que pagui 445.000 euros d’indemnització a la família. La defensa considera que va cometre un delicte d’homicidi imprudent, pel qual demana quatre anys de presó. Amb tot, si el jurat conclou que va cometre un assassinat, demana aplicar eximents o atenuants pel consum de droga i reparació del dany i que se’l condemni a un màxim de 14 anys de presó.

Uns 500 euros pagats amb el treball a la presó

Les acusacions reclamen que l’acusat indemnitzi amb 150.000 euros cadascun dels pares de la menor; amb 50.000 euros, el germà; amb 25.000 euros, cadascun dels tres avis, i amb 10.000 euros, les actuals parelles dels pares. Joan López no ho qüestiona i ahir va explicar que va dir a la seva família que no volia la part de la llegítima que li toca de la mort de la seva mare. Ni la indemnització que li toqui per haver estat víctima d’una agressió al pati de la presó de Brians 1 per part de dos reclusos, que li va causar la fractura de la mandíbula el febrer del 2020. L’acusat, a més, va detallar que ara ingressa uns 50 euros al mes al jutjat per indemnitzar la família, diners que cobra a canvi de treballar a la presó, i que ja ha abonat uns 500 euros en el compte judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona