Societat

Interior nomena el general de brigada José Luís Tovar Jover nou cap de zona de la Guàrdia Civil a Catalunya

Substitueix el general Pedro Garrido, que passa a la reserva després de tres anys al càrrec

Estarà al capdavant dels 3.100 efectius que el cos policial té desplegats al Principat

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha nomenat el general de brigada de la Guàrdia Civil José Luís Tovar Jover com a nou cap de zona d’aquest cos de seguretat estatal a Catalunya.

Tovar substitueix en el càrrec el general Pedro Garrido Roca, que a principis d’abril va passar a la reserva després de tres anys al càrrec. El comandament policial estarà al capdavant dels més de 3.100 efectius que el cos té desplegats a Catalunya.

El nou cap de zona de Catalunya va néixer el 1962 a Galaroza (Huelva) i es va criar a Calvià (Mallorca). El 1983 va ingressar a l’Acadèmia General Militar de Saragossa i el 1986 va obtenir l’ocupació de tinent a la Guàrdia Civil.

Des que va sortir de l’acadèmia ha estat destinat a les comandàncies d’Àlava, Barcelona, Girona i Balears, així com a l’Agrupació de Trànsit.

Tovar ha rebut condecoracions civils i militars com la Creu de Plata al Mèrit de la Guàrdia Civil; la Creu del Mèrit Militar; la Creu, l’Encomanda, la Placa i la Gran Creu de la Real i Militar Ordre de San Hermenegild; la Creu de l’Ordre del Mèrit del Cos de la Guàrdia Civil amb distintiu blanc; la Creu al Mèrit Policial i la Medalla d’Or de la Defensa Nacional Francesa, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia