Salut

Mor un militar dies després de rebre la vacuna d’AstraZeneca

Es tracta d’un caporal de 35 anys destinat a Navarra

El govern navarrès comunica l’“esdeveniment advers amb desenllaç fatal” a l’AEMPS i als serveis de farmacovigilància d’altres governs autonòmics

Un caporal de l’Exèrcit espanyol de 35 anys destinat a la caserna d'Aizoain (Navarra) ha mort aquest divendres en un hospital de Pamplona, on estava ingressat en estat greu després de rebre el passat 7 d’abril una dosi de la vacuna d’AstraZeneca contra la Covid-19.

El govern de Navarra ha confirmat la mort en un comunicat, on explica que el Centre de Farmacovigilància del departament de Salut ha rebut una notificació d’un “esdeveniment advers amb desenllaç fatal” d’una persona que havia estat vacunada amb Vaxzevria, la vacuna desenvolupada per la Universitat d’Oxford i la farmacèutica AstraZeneca.

Segons la nota, el caporal ha mort després de patir una “trombosi de si venós cerebral amb trombocitopènia i hemorràgia cerebral”.

L’executiu navarrès ha comunicat aquest esdeveniment advers a l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) i a la resta de centres autonòmics de farmacovigilància, d’acord amb el procediment previst.

El militar, destinat al Regiment d’Infantaria Amèrica 66, va patir un desmai la nit del 21 d’abril quan era a casa seva i va ser traslladat a un centre sanitari, des d’on va ser derivat a la Clínica Universitat de Navarra.

Segons ha informat l’Associació de Tropa i Marineria Espanyola (ATME), després de la seva vacunació el caporal va “patir forts maldecaps i malestar agut”, que el va obligar a acudir al servei de farmàcia i posteriorment als serveis d’urgència d’un centre sanitari, des d’on va ser traslladat a la clínica on ha mort.

En un comunicat, l’Exèrcit assenyala que no realitzarà cap valoració sobre les circumstàncies que han pogut desembocar en aquesta situació, a l’espera dels estudis i informes dels serveis de farmacovigilància.

L’Exèrcit sosté que la seva prioritat ara és “donar suport en tot allò necessari a la família” del militar i “acompanyar-los en aquests moments tan difícils per a tots”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia