Salut

L’Estat ajorna de 4 a 6 setmanes la decisió sobre la segona dosi d’AstraZeneca

La comissió de Salut Pública amplia de 12 a 16 setmanes l’administració de la segona dosi a menors de 60 anys i esperar els resultats dels estudis i assaigs clínic que s’estan fent

Argimon defensar injectar de nou el mateix vaccí però apunta que no passa res per ajornar-la

La comissió de Salut Pública de l’Estat ha decidit aquest divendres ajornar entre quatre i sis setmanes la decisió sobre què fer amb la segona dosi de la vacuna d’AstraZeneca en els menors de 60 anys que ja havien rebut la primera, a l’espera de tenir els resultats de l’assaig clínic que està fent amb 600 persones, a les quals se’ls administra una segona dosi d’una altra vaccí. Segons ha informat el ministeri de Sanitat ha anucniat que la Comissió de Salut Pública ha acordat ampliar de 12 a 16 setmanes l’administració de la segona dosi en aquest col·lectiu de menors de 60 anys, fet que “permetrà disposar de més informació per poder prendre una decisió que garanteixi la seguretat de la vacunació tenint en compte el millor coneixement disponible” a través dels resultats dels diferents estudis i assajos clínics que s’estan duent a terme sobre la combinació de dos vaccins..

El secretari de Salut Pública del Govern, Josep Maria Argimon, ha defensat que la d’AstraZeneca és una vacuna segura, i ha considerat que és millor que les persones que hagin rebut ja la primera dosi en rebin també la segona. Ara bé, també ha indicat que ajornar la segona dosi “no ha de ser un motiu de preocupació”. Ha argumentat que el Canadà deixa 16 setmanes entre dosis.

Argimon ha afegit que l’assaig clínic donarà informació sobre si és adequat utilitzar una segona dosi d’una altra vacuna, però no respondrà si és millor utilitzar AstraZeneca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia