Societat

Ampliaran l’escola de Tossa amb la compra d’una finca

L’Ajuntament tanca l’acord amb els propietaris de Mas Padró i adquireix un terreny de 718 m²

Enderrocarà l’immoble i l’espai alliberat serà del col·legi

L’Ajuntament de Tossa de Mar ha tancat l’acord amb els amos d’una finca del poble, Mas Padró, i l’ha adquirit per 296.000 euros. La compra, amb fons municipals, permetrà ampliar l’espai del col·legi Ignasi Melé i Farré, explica l’alcaldessa, Imma Colom (Junts).

Mas Padró és una antiga casa de pagès de la segona meitat del segle XIX. Està en mal estat i l’Ajuntament l’enderrocarà per motius de seguretat i salubritat. Part de l’interior ja ha cedit parcialment. Empleats municipals netejaran l’espai de vegetació de l’exterior.

El mas i la finca on està situat el mas, a l’avinguda de Puerto Rico, fa 718 m² i s’incorporaran a l’escola de Tossa, que podrà disposar de més espais. El col·legi Ignasi Melé és de l’any 1975 i aquest curs té 432 alumnes. “És una operació que va bé per a Tossa”, afirma l’alcaldessa.

L’equip de govern, de Junts, Endavant i ERC, té la intenció de preservar l’Era del Mas, feta amb peces ceràmiques i de gran valor arquitectònic, assenyala l’Ajuntament.

LA XIFRA

296.000
euros
ha costat la finca de Mas Padró de Tossa a l’Ajuntament, que hi ha invertit fons municipals.

Contactes des del 2008

L’alcaldessa de Tossa de Mar ha recordat que de contactes amb els hereus de Mas Padró per adquirir la finca ja n’hi va haver el 2008, quan Josep Colomé formava part de l’aleshores equip de govern de CiU (7 regidors de 13). Recentment s’havien reprès les negociacions i fa unes setmanes Colom va signar l’acord amb els propietaris. Altres alcaldesses com ara Pilar Mundet (PSC), morta el mes passat, i Gisela Saladich (Tossa Unida) també s’havien interessat per la finca.

L’operació de compravenda permetrà ampliar la zona d’esbarjo del col·legi perquè la tanca de Mas Padró “toca a l’escola”, diu Colom. Segons informa el consistori, el mas està en una parcel·la amb qualificació urbanística d’equipament docent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia