Societat

Élite Taxi convoca mobilitzacions el 17 de maig a Barcelona contra el “descontrol” de les VTC de Cabify

Els taxistes acusen les administracions de no sancionar els vehicles que incompleixen “sistemàticament” la llei

Élite Taxi fa una crida als taxistes a mobilitzar-se el 17 de maig a Barcelona per protestar contra el “descontrol” dels vehicles de lloguer amb conductor (VTC) d’empreses com Cabify.

L’associació denuncia l’incompliment “sistemàtic” de la llei per part dels VTC, que han de ser contractats amb 15 minuts d’antelació prèvia, quedar-se aparcats mentre no presten servei i no poden captar clients al carrer.

L’associació anuncia que les protestes aniran dirigides contra les administracions, les “responsables” de no fer complir la normativa.

Els taxistes avisen que “no es pot abaixar la guàrdia” perquè els VTC que circulen per les ciutats ara són pocs per la situació de pandèmia però “en poques setmanes se’n veuran milers pels carrers”

“Un cop més no ens queda més remei que denunciar com Cabify se’n riu de les nostres institucions, de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra”, remarca l’organització en un comunicat publicat aquest dimarts.

A banda d’incomplir la precontractació mínima o l’obligatorietat d’aparcar mentre no presten servei, Élite Taxi també denuncia que “tots aquests vehicles” porten la ITV caducada i no han passat la inspecció que tocaria a partir del segon any. Aquest fet “posa en seriós perill la seguretat dels usuaris i de la resta de vehicles a la via pública”, avisen.

D’altra banda, els taxistes adverteixen que la problemàtica evolucionarà cap a pitjor perquè el nombre de VTC que circulen pels carrers es multiplicarà quan la situació epidemiològica millori.

“No estem disposats a veure com incompleixen les normes sistemàticament i ningú fa res. Són massa anys denunciant el mateix i no podem suportar-ho més”, ha assegurat Élite Taxi.

L’associació lamenta que haver de fer una crida a sortir al carrer a denunciar contínuament els incompliments d’empreses que “no paguen impostos aquí” i “exploten els treballadors”.

El sector del taxi es va mobilitzar recentment contra l’arribada d’Uber a la capital catalana, que va tornar a operar al març després de dos anys d’inactivitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia