Societat

L’Audiència obre un procés per decidir si PDeCAT i JxCat han de pagar els 6,6 milions de CDC pel cas Palau

L’Orfeó va demanar que es consideri els dos partits com a successors de la formació nacionalista en concurs de creditors

L’Audiència de Barcelona ha decidit obrir un procediment per determinar si el PDeCAT i JxCat són els partits successors de CDC i per tant s’han de fer càrrec de les responsabilitats patrimonials del ‘cas Palau’ atribuïdes a l’antiga formació nacionalista, que pugen a 6,6 milions d’euros. Els béns embargats en total a CDC pugen a 3,6 milions, per la qual cosa encara falten tres milions més per recuperar, però el partit està en concurs voluntari de creditors i ja no té més béns per embargar. El Tribunal Suprem podria dictaminar que tots els béns embargats a CDC anessin a parar als seus creditors, cosa que deixaria el Palau sense cap d’aquests immobles.

La Fundació del Palau i l’Orfeó Català van sol·licitar que PDeCAT i Junts assumissin amb el seu patrimoni els deutes de CDC amb el Palau de la Música, ja que l’antic partit va ser condemnat com a responsable civil del desviament de fons perpetrat per Fèlix Millet i Jordi Montull, en considerar que la formació nacionalista s’havia finançat amb el desviament de fons de l’entitat musical. La fiscalia es va adherir a la petició, mentre l’Advocacia de l’Estat, en representació de l’Agència Tributària, no s’hi oposa, i la Generalitat, que defensa els interessos del Consorci del Palau, va demanar que es donés audiència a les formacions polítiques afectades.

El tribunal de moment no considera acreditat que el PDeCAT i JxCat siguin partits successors de CDC, però sí que veu prou indicis com per obrir una peça separada d’execució de sentència. Per això, cita els dos partits afectats perquè es personin a la causa i presentin al·legacions i proposin proves. De moment, el tribunal accepta com a proves un informe de la Guàrdia Civil, l’informe d’administració concursal de CDC i el pla de liquidació aprovat pel jutjat mercantil, el registre de partits del Ministeri de l’Interior on consta la seu i el primer president de JxCat el 2018 i un acord de la Junta Electoral Central en relació als dos partits en les eleccions del febrer passat al Parlament.

El PDeCAT descarta qualsevol responsabilitat

El PDeCAT ha fet públic aquest dimarts un comunicat en el qual nega qualsevol responsabilitat en el cas Palau. D’aquesta manera, el partit vol desmarcar-se del procediment que l’Audiència de Barcelona ha obert per determinar les possibles responsabilitats del partit en el ‘cas Palau’.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS