Salut

Salut detecta 14 positius en el primer cribratge automostra a Girona

Els dies 29 i 30 d’abril es van recollir 1.310 mostres al CUAP Güell de la ciutat

Aquesta setmana les proves s’estenen a Tossa de Mar, Roses i Lloret de Mar

El primer cribratge massiu seriat i amb automostra que s’ha fet a Girona ha permès detectar 14 casos positius de Covid-19. Es tracta d’un tipus de prova oberta a tota la ciutadania d’entre 16 i 60 anys en què reben un estoig amb tot el material necessari i les instruccions per prendre una mostra i fer-se una PCR.

El dijous 29 i el divendres 30 es va fer al CUAP de Güell, a la ciutat de Girona. Al llarg dels dos dies s’hi van presentar 1.310 persones. Totes elles ja han rebut el resultat de la prova i només 14 han estat positives. El departament de Salut ja ha contactat amb els 14 ciutadans que han donat positiu perquè es facin l’aïllament corresponent i també han iniciat l’estudi de contactes estrets.

Les proves s’han estès aquesta setmana a altres municipis de la Regió Sanitària de Girona. Aquest dimarts es van recollir 485 mostres a Tossa de Mar (Selva) de ciutadans que van participar en el cribratge.

La població de Roses (Alt Empordà) ha respost aquest dimecres a la crida de Salut a participar en el cribratge i s’han recollit 635 mostres entre les nou del matí i les tres de la tarda. Aquells qui ho vulguin podran participar-hi dijous de tres de la tarda a set del vespre al Teatre Municipal de Roses.

Dijous i divendres els cribratges arribaran a Lloret de Mar (Selva). Els voluntaris podran anar a recollir l’estoig d’automostra a partir de les deu del matí de dijous fins a les set del vespre amb una aturada entre les dues i les tres del migdia.

El departament de Salut demana que els participants no hagin rebut la vacuna contra la Covid-19, que no notin símptomes de la malaltia i que tampoc l’hagin patida els últims tres mesos. Aquells qui participin en aquest primer cribratge podran repetir la prova al cap de quinze dies per fer un seguiment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia