Salut

El govern Biden dona ara suport a suspendre la propietat intel·lectual de les vacunes contra la Covid-19

Els EUA, al costat de la Unió Europea, s’oposaven a cedir les patents per incrementar la producció

El canvi de criteri arriba en un moment en què la pandèmia afecta amb força l’Índia i Sud-amèrica

El president dels Estats Units d’Amèrica (EUA),  Joe Biden, ha canviat la postura de la seva administració sobre la propietat intel·lectual de les vacunes contra la Covid-19 i és ara del parer que caldria suspendre-la per poder incrementar la producció amb l’objectiu de vaccinar la població mundial, segons informen mitjans nord-americans.

“Aquesta és una crisi sanitària global, i les circumstàncies extraordinàries de la pandèmia de la Covid-19 demanen mesures extraordinàries”, ha afirmat Katherine Tai, representant de comerç dels EUA.

L’administració Biden “creu fermament” en les proteccions de la propietat intel·lectual, però amb l’objectiu d’acabar amb la pandèmia, “dona suport als que reclamen que s’elimini la de les vacunes contra la Covid-19”, ha afegit.

Fins ara, els EUA i la Unió Europea s’oposaven a aquesta iniciativa, que defensen països en vies de desenvolupament davant l’Organització Mundial del Comerç (OMC).

La posició dels EUA canvia en un moment en què la pandèmia afecta amb força l’Índia i Sud-amèrica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia