Societat

Un informe intern del Suprem qüestiona el decret del govern espanyol que li dona l’última paraula en les restriccions

L’escrit apunta a un problema de “possible insuficiència o inadequació” del rang de la norma, ja que es tracta de drets fonamentals

La sala tercera remarca que es tracta d’una anàlisi “provisional i no vinculant que no anticipa la postura del tribunal”

Un informe del gabinet tècnic de la Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Suprem (TS) qüestiona el decret del govern espanyol que dona a l’alt tribunal l’última paraula sobre les restriccions que decideixin les autonomies després de l’estat d’alarma.

L’escrit apunta a un problema de “possible insuficiència o inadequació” del rang de la norma usada per regular una qüestió que incideix en drets fonamentals. També mostra dubtes sobre la “constitucionalitat” de la posició en què se situa als tribunals, que esdevenen “copartícips executius en el procés d’adopció de mesures administratives”.

En un comunicat, posterior a la publicació de l’informe a diversos mitjans, la Sala Tercera remarca que aquest document és un “informe intern, provisional i no vinculant que no anticipa la postura del tribunal”.

“És un punt de partida per a l’estudi per part dels magistrats del nou recurs de cassació i dels problemes que la seva aplicació pugui plantejar”, puntualitza la Sala. La nota remarca que els magistrats “podran incorporar les modificacions que estimin pertinents”.

El decret del govern espanyol, aprovat al Consell de Ministres de dimarts, habilita les autonomies a recórrer al Suprem en cas que els tribunals autonòmics tombin les restriccions que apliquin a partir del 9 de maig. La Moncloa defensa que d’aquesta manera el Suprem tindrà l’última paraula i unificarà doctrina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia