Societat

Celebracions massives la primera nit sense toc de queda

La Guàrdia Urbana desallotja 6.500 persones en una trentena d’espais de Barcelona

El director dels Mossos d’Esquadra demana responsabilitat, perquè “el risc no és ser multat, sinó contagiar-se”

Milers de persones han omplert places i carrers d’arreu de Catalunya aquesta nit per celebrar el final del toc de queda.

A Barcelona, la Guàrdia Urbana ha desallotjat 6.500 persones en 31 espais de la ciutat.

Així ho ha assegurat el tinent d’alcaldia Albert Batlle en un balanç provisional a Catalunya Ràdio i RAC1. Per Batlle, la prioritat de l’operatiu policial no era sancionar, sinó “prevenir”.

Concretament, minimitzar el risc de contagi, garantir la convivència, prevenir la sinistralitat i mantenir la seguretat ciutadana.

“Dels quatre, el que més ens fa patir és el risc sanitari, amb gent sense mantenir la distància i la mascareta”, ha assegurat. Batlle ha precisat que el fenomen “més novedós” de la nit ha estat les trobades a les platges, acumulades a la de Sant Miquel i la del Bogatell, amb concentracions “importants”.

Per la seva banda, el director dels Mossos d’Esquadra, Pere Ferrer, ha lamentat la “irresponsabilitat” per part d’una minoria “insolidària” que ahir a la nit va celebrar el final del toc de queda amb festes massives i sense mascareta. Ferrer ha demanat autorresponsabilitat, perquè “el risc no és ser multat, sinó contagiar-se”.

El director dels Mossos d’Esquadra ha indicat que, en general, la nit es va saldar a Catalunya sense incidències destacades, encara que ha lamentat que en la primera nit sense toc de queda s’hagin vist imatges protagonitzades per “irresponsables” i “insolidaris” que no van respectar les mesures bàsiques per evitar el contagi del coronavirus.

“El risc no és que la policia et multi, el risc és que et contagiïs i que contagiïs d’altres persones”, ha apuntat Ferrer, que ha demanat precaució perquè no es cronifiquin ni repeteixin en els propers dies imatges “molt preocupants” com les que ahir es van registrar en una trentena de punts de la capital catalana.

Ferrer ha puntualitzat que la gent que ahir va sortir al carrer a Catalunya va ser una minoria, en una comunitat amb set milions i mig de ciutadans, per la qual cosa van ser “molt pocs” els que van decidir fer ahir a la nit un “acte d’irresponsabilitat majúscul”.

“La gent que ha estat sofrint i que segueix sofrint no es mereix escenes com aquestes. Les persones que estan al peu del canó, els sanitaris i els equips d’emergències, els que han sofert víctimes en la seva família, els ingressats als hospitals, no es mereixen aquest tipus d’imatges”, ha insistit.

Els Mossos d’Esquadra i les policies locals van dissenyar ahir a la nit un dispositiu, com el d’una revetlla de Sant Joan o de Cap d’Any, per evitar celebracions massives per la fi del toc de queda, encara que ja van anunciar que el seu objectiu era la prevenció i la pedagogia, més que les sancions.

“El que ha passat, sabíem que passaria, la primera nit no s’ha pogut evitar per culpa d’uns irresponsables i insolidaris”, ha apuntat Ferrer, que ha indicat que espera que la situació “vagi a la baixa” i que el que va passar ahir a la nit sigui una mena d’efecte de “tap d’ampolla de cava”.

En aquest sentit, ha recalcat que la disbauxa d’ahir a la nit no es pot justificar, per la qual cosa espera que no es repeteixi, una vegada superat l’impacte inicial per la fi del toc de queda després de molts mesos de “molta contenció”.

El dispositiu policial en aquesta nova etapa sense estat d’alarma ni toc de queda nocturn s’anirà ajustant a les noves situacions de la pandèmia, segons Ferrer, com per exemple en la reobertura dels bars i restaurants fins a les 23 hores a partir d’aquest diumenge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona
opinió

Calonge i Sant Antoni, municipi pioner en ‘smart city’

Alcalde de Calonge i Sant Antoni

Figueres perfora un pou de 200 metres de profunditat per buscar aigua

figueres