Societat

La bretxa digital s’amplia entre els garrotxins amb poc salari i els nouvinguts

Ho diu una enquesta dels ens de promoció econòmica, que hi situa també les dones de més de 50 anys

Els enquestats reclamen formació en digitalització

Les persones amb menys ingressos mensuals, les nouvingudes i les dones de més de 50 anys són les que reben més les conseqüències de la bretxa digital, agreujada ara amb la pandèmia, segons una enquesta sobre eines digitals que ha estat dissenyada i realitzada per DinàmiG, l’Associació de Comerciants d’Olot, Turisme Garrotxa, l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, l’Oficina de Treball d’Olot, la Fundació d’Estudis Superiors i Adrinoc. Els promotors han recollit més de 438 respostes, incloent-hi perfils d’entre 18 i 65 anys i buscant la màxima diversitat tant respecte als sectors i activitats professionals, com als llindars econòmics, edats i nacionalitats.

El perfil que dibuixa pel que fa als que més estan patint la fractura digital és el de les persones que ingressen menys de 900 euros al mes, només un 81,3% de les quals tenen internet, respecte a les que tenen ingressos superiors als 3.000 euros, que en tenen totes. La bretxa es nota també en el telèfon intel·ligent, un 82,7% de les dones de més de 50 anys en tenen, cosa que contrasta amb els homes de la mateixa franja d’edat, en què el percentatge puja fins a un 94,3%. Els i les de menys de 30 anys en tenen tots.

L’estudi determina que un 96% dels enquestats tenen connexió a internet a casa seva, però només un 0,6% la utilitzen per fer tràmits a les administracions o als bancs. Un 33% d’aquest col·lectiu són persones amb rendes baixes i un 22%, nouvingudes. Prop d’un 43% dels enquestats tenen interès en la formació en eines digitals i, a més, en la creació d’una comunitat i un espai de formació entre usuaris. Pràcticament la majoria tenen interès a rebre formació en eines digitals, sobretot en ciberseguretat, un aspecte respecte al qual mostren un gran desconeixement, però només un 31% coneixen eines oficials de formació.

LA DATA

20.05.21
És el dia en què
les entitats promotores de l’enquesta comencen un programa intens de capacitació digital.

Eines de finançament de la digitalització

Només un 10% dels enquestats de l’àmbit empresarial coneixen les eines de finançament per digitalitzar les seves empreses, tot i que un 85% afirmen que hi han invertit i només un 50% utilitzen les anàlisis de dades per prendre decisions. Quant a l’ocupació, l’estudi confirma que no tenir coneixements bàsics en eines digitals pot reduir a la meitat les possibilitats de trobar feina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona

Cap a la “taxa justa” de residus, a Girona

Girona

Fundesplai augmenta el nombre de participants a les seves activitats

Barcelona

Més expedicions i millores d’horaris del bus cap a Barcelona

CASTELLBISBAL
societat

El polígon petroquímic de Tarragona comptarà amb 575 sensors de risc químic

tarragona
barcelona

Colau i Asens s’embarcaran a la Flota de la Llibertat per portar ajuda a Gaza

barcelona
Unió Europea

Brussel·les requereix informació a TikTok sobre la nova aplicació

Barcelona
pensament

El funeral de Josep-Maria Terricabras serà demà al matí al Tanatori

Girona