Salut

Crida a regular la qualitat de l’aire en espais interiors

Un grup internacional de 40 especialistes en virologia, medicina, aerosols, qualitat de l’aire i ventilació reclamen que es millorin les normatives de ventilació per combatre les malalties de transmissió aèria. En un article a la revista Science, els experts demanen que es canviïn o creïn lleis per garantir la qualitat de l’aire en interiors tal com als segles XIX i XX se’n van establir per preservar la salubritat de l’aigua i els aliments.

Entre els impulsors d’aquesta demanda per aconseguir un “canvi de paradigma” en la lluita contra patògens transmesos per l’aire hi ha Xavier Querol, de l’Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l’Aigua del CSIC. “Fa més d’un any que alertem de la importància de la transmissió aèria de la Covid-19 en espais interiors i hem fet guies per ventilar col·legis. Ara és necessari que s’apliquin normes i certificacions a oficines, restaurants, espectacles i transport públic, entre altres espais”, indica l’investigador.

Els experts demanen que els estàndards obligatoris de ventilació dels edificis incloguin un flux més gran d’aire, taxes de filtració i monitors que permetin als ciutadans observar la qualitat de l’aire als espais interiors compartits. Actualment, la majoria dels estàndards mínims de ventilació només controlen l’olor, els nivells de CO2, la temperatura i la humitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia