Societat

Colau retreu a l’Estat i a la Generalitat que no facin pisos socials

L’Ajuntament arriba al màxim històric de promoció d’habitatge protegit

El barri de la Marina s’expandeix

“Que la Generalitat i l’Estat es posin les piles.” Amb aquesta reprimenda va cloure ahir l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la seva intervenció en l’acte en què es va posar la primera pedra a una promoció d’habitatge públic al barri de la Marina. L’equip de govern va aprofitar l’acte per fer balanç de la política d’habitatge a la ciutat, que en aquests moments té en marxa o en procés de licitació 2.239 pisos, “un màxim històric”, va destacar Colau.

L’alcaldessa va comparar aquestes dades amb el fet que “la Generalitat només té en construcció 30 pisos socials” a Barcelona i va exigir un esforç més gran a les administracions autonòmica i estatal per garantir el “dret a l’habitatge”.

L’alcaldessa va donar quatre xifres del que suposa la inversió en habitatge públic, que a través de 34 promocions inverteix 316 milions d’euros i genera 3.350 llocs de treball. Colau va fer servir aquestes dades per afirmar que l’Ajuntament és “el principal actor de la reactivació econòmica de la ciutat”.

L’equip de govern està convençut que, a aquest ritme d’obres i altres polítiques d’habitatge, s’arribarà a complir el compromís de crear 12.000 pisos socials durant aquest mandat que ara arriba a l’equador. Entren dins d’aquests números els Aprop, que són habitatges construïts sobre la base de contenidors. Encara no s’han incorporat al parc d’habitatge públic els que vindran de la cessió obligada del 30% dels habitatges de noves promocions, perquè fins al desembre passat no s’ha començat a aplicar amb plenitud.

La promoció d’habitatges que ahir es va començar a construir s’alça al barri de la Marina del Prat Vermell, situat a la part baixa del passeig de la Zona Franca i abans d’arribar a la ronda Litoral. Es tracta d’una zona de la ciutat en plena expansió on s’actua en un espai de 75 hectàrees, equivalent a 40 illes del districte de l’Eixample, i on l’Ajuntament preveu que poden acabar vivint fins a 40.000 nous veïns.

S’investiga un despreniment

L’habitatge públic va quedar posat en qüestió el febrer passat, quan la caiguda d’un tros de façana d’un edifici situat al carrer Doctor Aiguader de Barcelona va estar a punt de provocar una tragèdia. Les pedres van caure damunt mateix de l’entrada i, per sort, en aquell moment no hi havia ningú a sota. Els habitatges d’aquest bloc protegit es van estrenar el 2016 i des d’aleshores han provocat molts maldecaps als veïns. Després de la caiguda de pedres, es va revestir la façana amb una xarxa, es va protegir l’entrada i ara els tècnics investiguen la causa de l’incident. L’Ajuntament no descarta demanar responsabilitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia