Societat

Desallotgen a Barcelona més de 7.000 persones que feien ‘botellón’

El primer cap de setmana sencer sense estat d’alarma ni toc de queda nocturn va omplir les platges i la zona del passeig del Born de Barcelona de persones que s’hi concentraven per fer botellades. Segons van informar fonts municipals a l’ACN la Guàrdia Urbana va desallotjar, sense incidents, 7.180 persones i van posar 413 denúncies entre els participants que incomplien les mesures de prevenció de la Covid. El cos ha demanat a la ciutadania col·laboració i responsabilitat per poder fer front a la pandèmia en un moment en què les dades epidemiològiques milloren i coincidint que el 30% de la població ja està vacunada contra la Covid.

Salut van comptabilitzar ahir 778 nous casos de contagis de Covid i dels 1.082 pacients ingressats, es manté la xifra de 399 persones en estat greu. A la unitat pediàtrica de l’hospital Germans Trias i Pujol de Badalona han atès una setantena de pacients amb Covid persistent. Els menors tenen fatiga, problemes cognitius i de salut emocional entre les seqüeles que els ha deixat el virus.

La situació pandèmica ha permès l’ampliació dels horaris de la restauració però manté les restriccions de les reunions a sis persones. Els parcs d’atraccions, com Portaventura i el Tibidabo, han pogut reobrir portes aquest cap de setmana amb l’aforament limitat al 30% de capacitat. Al parc del Tibidabo es van formar llargues cues en l’estrena de la temporada del 120è aniversari, en què es preveu la inauguració d’un nou funicular. A Salou les instal·lacions de Portaventura esperaven acollir entre 3.000 i 5.000 visitants el cap de setmana. La companyia ha invertit 5 milions d’euros en mesures anti-Covid i 20 milions més en la millora de les instal·lacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia