Societat

Un cinturó verd protegirà una escola de la pol·lució

El centre educatiu Casas està situat al davant de la sortida del nou túnel de les Glòries

L’Ajuntament reduirà els carrils de trànsit davant de l’edifici

L’escola Casas, situada al barri del Clot de Barcelona davant per davant de la boca del futur túnel de les Glòries, disposarà d’un cinturó verd que tindrà com a funció minimitzar l’impacte sobre el centre de la contaminació generada pel trànsit de vehicles. L’edifici té façana a la Gran Via i des de fa temps és objecte de polèmica per l’impacte de la contaminació sobre els alumnes, un fet que ja ha provocat l’adopció de diverses mesures, com ara la instal·lació de pantalles per protegir el pati, la plantació d’arbres i la presència constant d’una unitat que mesura els nivells de contaminació.

L’obertura del túnel de les Glòries, amb una de les boques situada davant per davant de l’escola, va generar una nova inquietud sanitària entre la comunitat educativa i els pares dels alumnes, que van alertar del risc que el túnel faci l’efecte de xemeneia enfocada directament cap a l’escola.

La mesura que s’aplicarà serà la reducció al màxim del trànsit en superfície al davant de l’escola. Actualment hi ha dos carrils per a vehicles al lateral muntanya de la Gran Via i quedaran reduïts a només un, i d’ús exclusiu per a transport públic i veïns. Això permetrà ampliar la vorera al davant de l’escola fins a 9 metres i situar-hi dues fileres d’arbres que actuaran de mur verd.

Els tècnics han previst la combinació d’arbres de fulla perenne i caduca i això permetrà que durant tot l’any hi hagi fulles, que ajuden a mitigar la contaminació. Entre línia i línia d’arbres s’hi habilitarà un carril bici.

Més enllà de l’escola, direcció Besòs, entre els carrers Sant Joan de Malta i Monturiol es farà una plaça on s’eliminarà del tot el trànsit. Aquesta plaça també quedarà davant d’una de les façanes de l’escola i contribuirà a la protecció del centre.

Els treballs es faran a partir del mes de desembre, quan el túnel ja funcioni en els dos sentis de la marxa. Els veïns també han demanat que tota la superfície de la Gran Via, entre les Glòries i la rambla del Poblenou es torni a urbanitzar donant prioritat als vianants.

LA XIFRA

3,4
milions
d’euros costarà reurbanitzar el tram de la Gran Via que discorre per davant de l’escola Casas.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

174 centres residencials de serveis socials tenen algun cas actiu de Covid-19 entre els usuaris

barcelona

Les campanes de l’església Santa Maria del Turers de Banyoles tornaran a sonar de nit entre avui i demà

Banyoles

La ministra de Ciència avança que caldrà vacunar-se “molts més cops”

Madrid

Salut diu que hi ha més de 83.600 cites disponibles per vacunar-se

Barcelona

Augmenten un 60% les reserves de famílies en cases de colònies de la Fundació Pere Tarrés per passar les vacances

Barcelona

Creu Roja atén les necessitats bàsiques de gairebé 700.000 persones des de l’inici de la pandèmia

Barcelona

Comença la vacunació a joves d’entre 12 i 15 anys: “No trobo cap motiu per dir que no”

Manresa

El risc de contagi entre els assistents al Vida, Canet Rock i Cruïlla va ser d’entre 1,35 i 2,6 superior a la mitjana

Barcelona

Un 20% de les embarassades té la primera dosi de la vacuna i un 11,75% la pauta completa

Barcelona