Societat

Uber denuncia Élite Taxi davant l’ACCO per amenaces i intimidació als taxistes registrats a l’aplicació

La multinacional lamenta que “centenars” de conductors s’han donat de baixa de l’app per temor a represàlies

Uber ha presentat una denúncia davant l’Autoritat Catalana de la Competència contra Élite Taxi i Taxi Project 2.0 per promoure una “campanya d’amenaces, boicot i intimidació” als taxistes que van acceptar adherir-se a l’aplicació de la multinacional a Barcelona.

En un comunicat, la companyia lamenta que des del llançament del nou servei a la ciutat els taxistes han dut a terme accions com la identificació dels taxistes que operen a través de la plataforma, amb la difusió dels seus noms números de llicències i telèfons privats “per ser assetjats i amenaçats”.

En aquest sentit, Uber assegura que “centenars” de conductors no han començat a treballar amb l’aplicació d’Uber o se n’han donat de baixa per por a represàlies.

Amb tot, l’empresa ha sol·licitat que s’adoptin mesures cautelars per posar fi a aquestes presumptes pràctiques dels taxistes.

El director d’Uber a l’Estat, Juan Galiardo, ha denunciat la campanya contra els taxistes que estan disposats a treballar amb la plataforma des del passat des de març.

“Després de diversos mesos d’assetjament continuat als conductors que volien utilitzar Uber i amb l’objectiu de garantir que puguin utilitzar la nostra aplicació sense por, hem interposat una denúncia davant l’Autoritat Catalana de la Competència contra Élite Taxi, Taxi Projecte 2.0 i els seus responsables”, ha confirmat Galiardo en un comunicat.

L’arribada de l’aplicació va causar algun estira-i-arronsa amb l’Institut Metropolità del Taxi, que fins a mitjans d’abril no va autoritzar la plataforma a operar amb un preu tancat, és a dir, amb la tarifa 3.

L’organisme però va mantenir obert un expedient informatiu perquè certifiqués les obligacions fiscals, laborals i en matèria de protecció de dades.

L’IMET havia advertit als taxistes que treballessin a través de l’aplicació d’Uber i no oferissin la T3 se’ls obriria un expedient, que podia derivar en una sanció amb multes d’entre 251 i 1.250 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia