Societat

Recompte de 895 persones dormint al ras a Barcelona

La xifra és menor que la registrada el 2018, però hi ha 3.046 persones sense llar en recursos públics i privats

Un total de 633 persones han participat en el setè recompte organitzat per les 38 organitzacions que formen la xarxa d’atenció a persones sense llar amb l’objectiu de tenir una radiografia del col·lectiu de persones que dormen als carrers a Barcelona. En aquesta ocasió es van comptabilitzar 895 persones dormint al ras, que s’han de sumar a les 3.046 allotjades en equipaments municipals o de diverses entitats socials. Les xifres indiquen que hi ha un lleu descens respecte a l’última inspecció que els voluntaris van fer el 2018, quan van localitzar dormint 956 persones sense sostre. L’Eixample es manté com el districte on més persones dormen al ras (212), seguit de Ciutat Vella (176), Sants-Montjuïc (155) i Sant Martí (113).

La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laura Pérez reconeix que la problemàtica “no està resolta”, tot i que s’han incrementat els equipaments i les places per a persones sense sostre en l’últim any. Pérez va assenyalar que no totes les persones es volen “vincular” als allotjaments que ofereixen, en els quals hi ha “molta mobilitat” i on ara mateix no hi ha hauria disponibilitat de places per atendre els que dormen al carrer. “La voluntat és continuar incrementant recursos i sobretot el treball preventiu de la pèrdua d’habitatge”, hi va afegir Pérez, sense obviar que es treballa per donar una resposta “més personalitzada” al sensellarisme. La tinenta d’alcalde barcelonina va celebrar que altres municipis de l’àrea metropolitana repliquin el recompte dels sensesostre perquè, segons va dir, “no és un fenomen de la ciutat de Barcelona”.

LA XIFRA

633
voluntaris han participat en el setè recompte que s’organitza a Barcelona per conscienciar la ciutadania.

La primera radiografia de l’Hospitalet

“Era necessari tenir una radiografia en una ciutat tan poblada”, destacaven els organitzadors del primer recompte al segon municipi més gran de Catalunya. “Vam haver de tancar les inscripcions”, explica en Quico Segura de la Fundació la Vinya que conjuntament amb la Creu Roja de l’Hospitalet, Càritas Diocesana de Barcelona, diverses parròquies, i amb la col·laboració d’Arrels Fundació van mobilitzar més de 170 voluntaris que van localitzar 92 persones dormint al ras, de les quals 30 buscaven refugi en vehicles o camions abandonats.

A Badalona van participar 120 persones en el tercer recompte impulsat per la Taula Sense Llar que van trobar 48 persones dormint al ras, que se sumen a les 299 que passaven la nit en centres, pisos d’inserció, pensions i habitacions de relloguer o en infrahabitatges. A Santa Coloma, gràcies a la feina de mig centenar de voluntaris, també es van registrar 28 persones dormint als carrers i 5 persones més que ho van fer en allotjaments d’emergència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida