Societat

Amenacen amb boicotejar l’inici de curs si hi ha penes

Unes 200 persones demanen a Barcelona l’absolució de 13 universitaris

El judici se celebra aquesta setmana

Unes 200 persones es van manifestar, ahir al vespre pel centre de Barcelona, per reclamar l’absolució dels 13 estudiants investigats per unes protestes fetes l’any 2017 per reclamar la rebaixa de taxes universitàries.

Amb el lema “La pública a judici: absolució”, en la marxa, que va acabar sense incidents davant la secretaria general d’Universitats a la via Laietana de Barcelona, s’hi van sentir els lemes “la solidaritat, la nostra millor arma”, “universitat pública i de qualitat” i “qui sembra la misèria recull la ràbia”. També van fer córrer l’avís que “si ells van a presó, ningú no podrà anar a classe”.

En aquest sentit, Anna Clua, portaveu del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), avisava que, en cas que la sentència sigui condemnatòria, desplegaran la seva “estratègia per evitar que el curs comenci amb normalitat” i avançava manifestacions i talls de vies d’accessos a les principals universitats. “Es tracta d’un judici polític per militar en un sindicat d’estudiants”, denunciava Clua, que explicava que, d’aquesta manera “s’està represaliant el moviment estudiantil”.

El judici als investigats, acusats de desordres i danys, se celebrarà els dies 3 i 4 de juny i la fiscalia els demana 8 anys i mig de presó i 140.000 euros.

També ahir, a Vidreres, unes 200 persones van sortir al carrer per donar suport a Arià Bayé, membre del secretariat Nacional de l’ANC com a representant de les comarques gironines i militant del sindicat d’estudiants dels Països Catalans (SEPC), que s’enfronta a 8,5 anys de presó i 10.000 euros de multa per defensar la rebaixa del 30% de les taxes universitàries.

Vuit anys i mig de presó per desordres i danys

M.P

La secció setena de l’Audiència de Barcelona jutjarà, dijous, els onze estudiants (dos d’ells són en parador desconegut des del 2020) per a qui la fiscalia demana vuit anys de presó pels delictes de desordres públics (quatre anys) i de danys (quatre anys i sis mesos) amb l’agreujant de disfressa, que haurien comès en la manifestació del 2 de març del 2017, convocada pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) contra l’augment de les taxes universitàries. En l’escrit d’acusació, la fiscal relata que la manifestació, no comunicada, va aplegar uns 1.500 estudiants, “la majoria en actitud pacífica”, però un grup d’uns 125, entre què els acusats (6 noies i 5 nois) vestits de negre i la bandera Autònoma Rebel van incendiar un contenidor (647 euros) i van fer destrosses, com ara a la façana del Banc de Sabadell, que els reclama 4.805 euros. Detalla l’acció de tres, però sosté que tots són autors i cooperadors necessaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós