Societat

societat

Jutgen un policia local per la mort per asfíxia d’un home

L’Audiència de Barcelona va jutjar ahir un policia local de Sant Esteve Sesrovires per la mort per asfíxia d’un home que havia detingut el 2014. L’acusat, que va ser cessat del cos el 2018, va assegurar que no va pressionar el coll de la víctima amb les mans sinó que el va immobilitzar amb el braç entre el coll i el tòrax. La víctima es resistia a la detenció i va agredir els dos agents que el volien arrestar. Per això, mentre un intentava emmanillar-lo, l’altre, l’acusat, el va immobilitzar per darrere, però la víctima va acabar morint per insuficiència respiratòria. Dues forenses van detallar, en la vista, que les lesions al coll només es podien fer amb els dits de les mans. La fiscalia demana per a ell dos anys de presó i l’acusació particular, quatre per homicidi imprudent.

Durant la seva declaració, l’acusat va explicar que la matinada del 16 de juny del 2014 els van avisar que hi havia un sospitós en un polígon industrial. Quan el van localitzar, l’home va fugir corrent i va caure a terra. El van atrapar i el van voler emmanillar, cosa a la qual es va resistir de forma violenta. La víctima, de 36 anys, patia un trastorn bipolar però, segons el seu oncle, no era violent. A més de la penal de presó, el fiscal va demanar 120.000 euros d’indemnització per a l’oncle del mort. La defensa del policia va assegurar que l’actuació va ser dins del reglament policial i la mort de la víctima, “fortuïta”, i no pas imprudent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia