Salut

Cues per vacunar-se sense cita prèvia a Roses

El responsable de l’ABS, satisfet amb la resposta de la població

El mercat municipal de Roses va registrar ahir, des de primera hora del matí, llargues cues, segons va informar l’ACN. Unes cues que no eren, però, per comprar fruita, verdura, carn o altres aliments, sinó de gent que s’esperaven per poder-se vacunar contra la Covid-19. Tots els que s’hi van acostar són veïns d’entre 45 i 59 anys –tot i que també es permet fins als 40– de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Roses, que, a més d’aquesta localitat, inclou els municipis de Cadaqués, Palau-saverdera, Pau i Castelló d’Empúries.

La major part de les persones que van anar fins al mercat van aprofitar la iniciativa de Salut de poder-se immunitzar sense haver demanat hora prèviament. Alguns, com ara en Wilfredo, van explicar que hi havien anat aviat perquè després havien de treballar. Ell i el company de feina amb qui va anar-hi treballen al món de l’hostaleria. “Per nosaltres és molt important, perquè estem davant del públic. Quan vam saber que podíem venir, no vam dubtar”, van explicar. El director de l’ABS, Ricard Bonet, va reconèixer que els havia sorprès la quantitat de gent que s’havia acostat al mercat i es va mostrar satisfet per la resposta de la població. L’experiència de Roses, que va acabar amb 792 vacunes administrades, ja s’ha fet a l’Escala i es repetirà en cinc localitats més: la Bisbal d’Empordà, Palafrugell, Torroella de Montgrí, Lloret de Mar i Tossa de Mar.

Reorganització a Blanes

D’altra banda, la vacunació de la Covid-19 a Blanes es concentrarà a partir de dilluns al local social de Mas Enlaire, que es convertirà en un centre d’abast comarcal. L’equipament ja estava operatiu com a punt de vacunació de proximitat i a partir de dilluns tindrà una capacitat màxima de 2.100 dosis diàries. La centralització de la vacunació a Mas Enlaire té com a objectiu fer més eficient la campanya. L’espai estarà operatiu de dilluns a diumenge en horari de matí i tarda, de 9 h a 13 h i de 15 h a 19 h. L’equipament disposarà de quatre boxs distribuïts en dues sales diferenciades que s’obriran en funció de la disponibilitat de vaccins. Hi treballaran professionals de l’ABS de Blanes, infermeres i personal administratiu, repartits en torns de matí i tarda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona