Salut

El G7 es compromet a donar 1.000 milions de vacunes als països en desenvolupament

El grup de les set principals economies aposta per “accelerar” la producció i distribució de vaccins “assequibles” per “posar fi a la pandèmia el 2022”

Els països més rics no es posen d’acord sobre l’aixecament de les patents

El Grup dels Set (G7) ha acordat donar més de mil milions de dosis de vacunes contra la Covid-19 als països pobres i en vies de desenvolupament per al 2022.

“Em complau anunciar el compromís [del G7] de mil milions de dosis de vacunes, bé directament o a través de finançament del [programa internacional] COVAX”, ha anunciat aquest diumenge el primer ministre del Regne Unit, amfitrió de la cimera celebrada a Cornualla (sud-est d’Anglaterra), en la roda de premsa de clausura de la cimera.

En el comunicat final de la trobada, que ha durat tres dies, els líders del grup de les economies més desenvolupades (Estats Units d’Amèrica, Canadà, Japó, Alemanya, França, Itàlia i el Regne Unit)subscriuen el compromís de fer arribar als països en desenvolupament 870 milions de dosis a través de donacions directes, la meitat de les quals s’hauran de vehicular abans no acabi l’any a través del programa COVAX. Johnson ha concretat que cent milions d’aquestes dosis sortiran del Regne Unit.


La declaració conjunta explica que els compromisos adquirits pels set països des de l’inici de la pandèmia, ja sigui amb contribucions financeres o donacions directes, eleven el total de la cooperació a 2.000 milions de dosis.

Els experts calculen que calen almenys 11.000 milions de dosis per neutralitzar la pandèmia a nivell global.

El G7 defensa que cal “accelerar” la producció i distribució de vaccins “assequibles” per assolir el 60% de població mundial immunitzada necessària per “posar fi a la pandèmia el 2022”. “Una immunització àmplia és un bé públic global”, diu el comunicat conjunt.

L’aposta per augmentar les donacions de vacunes contrasta amb la manca d’un acord entre el G7 sobre l’aixecament de les patents. Estats Units i França es mostren favorables a la suspensió temporal de la propietat intel·lectual de les vacunes, però Alemanya i el Regne Unit s’hi oposen.

“Explorarem totes les opcions per garantir vacunes assequibles i accessibles per als països més pobres, inclosa la producció sense ànim de lucre, la fixació i transparència de preus, així com la compartició per part dels fabricants d’una proporció de producció a COVAX”, afirma el comunicat conjunt. Amb tot, es comprometen a negociar de forma “constructiva” l’afer de les patents.

Preguntat sobre la suspensió de les patents, Johnson ha respost que allò “veritablement important és elevar la capacitat de manufactura a tot el món, sobretot a l’Àfrica”. “El camí a seguir és vendre les vacunes a preu de cost, defensem el model d’Oxford i AstraZeneca”, ha apuntat Johnson. El premier britànic ha insistit en la necessitat d’accelerar la transferència de coneixement i tecnologia manufacturera als països en desenvolupament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES