Salut

Es reprèn l’ampliació de l’Hospital del Mar amb la construcció d’un nou edifici que es posarà en marxa el 2024

El projecte incorpora les necessitats detectades en la pandèmia i posa en marxa la transformació digital del centre

L’Hospital del Mar comença la segona fase d’ampliació, amb la construcció d’un nou edifici que tindrà una superfície de 22.500 metres quadrats. L’edifici, que es construirà sobre part de l’actual solar i implicarà l’enderroc dels pavellons construïts entre 1914 i 1929, té un pressupost de 147 milions d’euros i es preveu que entri en funcionament a mitjan 2024.

El projecte s’ha presentat a les ajudes del fons Next Generation i, en espera de la resolució, la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona n’anticipen part del finançament. Juntament amb l’ampliació, el centre posa en marxa una transformació digital per incorporar tecnologia 5G i quiròfans híbrids, entre altres. L’ampliació té en compte les necessitats detectades en la pandèmia.

La primera fase d’ampliació de l’Hospital del Mar va acabar el maig del 2017 i fins ara no ha pogut començar la segona per manca de pressupost. De fet, la primera fase, que havia començat el 2006, ja es va demorar, quan es va aturar el 2009, a l’inici de la crisi econòmica. L’ampliació s’emmarca en un projecte integral per rellançar l’hospital amb l’horitzó del 2030, amb un procés de transformació digital i la seva aplicació a l’entorn hospitalari.

La represa de les obres s’ha presentat aquest dilluns amb una visita del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que han aprofitat per reunir-se amb responsables de servei de l’hospital per agrair-los la dedicació en la pandèmia de la Covid-19.

La gerent del Parc Salut Mar, Olga Pané, ha explicat que han sabut trobar “oportunitats” a la paralització de l’obra d’ampliació, aturada des del 2017. L’hospital, ha recordat, té molta experiència de convertir catàstrofes en oportunitats i ha citat com a exemple que el centre va néixer amb l’epidèmia del tifus de 1914. “Ara, l’epidèmia de la covid ens ajuda a impulsar el nostre projecte i millorar-lo”, ha afirmat.

Pané també ha destacat en positiu que tant l’Ajuntament de Barcelona com el Govern de la Generalitat i el Ministeri de Sanitat coincideixen que l’ampliació és “un bon candidat” a ser finançat amb fons europeus Next Generation, ja que el projecte reuneix tres dels grans objectius de la convocatòria: la digitalització, la millora en la sostenibilitat energètica i la millora en la resiliència dels dispositius sanitaris. El president del Consell Rector del PSMAR, Joan Puigdollers, ha afirmat que poder presentar que es reprèn l’ampliació és “un gran dia” per a l’Hospital del Mar.

El nou edifici permetrà que l’Hospital del Mar arribi als 83.500 metres quadrats –ara n’ocupa 61.000– i resoldrà alguns dels problemes d’espai actuals. Es podran unificar les urgències del centre a la mateixa ubicació i es construiran sis noves plantes d’hospitalització, amb 75 llits. Es preveu que entri en funcionament el 2024.

A l’espera de la resolució dels fons Next Generation i per poder començar les obres, la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona han anticipat el finançament necessari per al projecte executiu, que ha costat 2,5 milions d’euros, i per la primera part d’aquesta nova fase de transformació, amb un cost d’11,4 milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona