Societat

El sector pirotècnic preveu recuperar vendes en aquesta revetlla de Sant Joan 

L’Associació de Fabricants i Majoristes de pirotècnia de Catalunya (AFIMAC) i l’Associació de Comerciants de Focs Artificials d’Espanya (ACFAE) preveuen recuperar per a aquesta revetlla de Sant Joan les vendes de petards anteriors a la pandèmia i aconseguir els 17 milions d’euros.

En un comunicat, el sector pirotècnic ha explicat que el 16 de juny esperen obrir unes 1.000 casetes a Catalunya, una xifra similar a la de 2020, però que suposa un 23% menys que el 2019.

“L’any passat vam tancar la campanya de Sant Joan amb unes vendes de 13,5 milions d’euros, un 20% menys que el 2019, i aquest any tot fa pensar que recuperarem les vendes, arribant als 17 milions”, ha remarcat el president d’AFIMAC i portaveu del sector, Josep Maria Vilardell.

Segons les associacions, les vendes d’aquest any destaquen per un canvi d’hàbit de consum dels articles pirotècnics.

“La tendència actual és la compra d’articles lluminosos, petards de baixa intensitat sonora i lots de productes per escollir més ràpid i evitar llargues cues a les casetes”, sostenen des d’AFIMAC.

Entre aquests canvis també destaca la tendència creixent a la venda en línia, encara que des d’AFIMAC recorden que aquesta pràctica està prohibida per llei i animen a denunciar si es té coneixement que empreses o particulars la duen a terme.

En aquest sentit, el sector pirotècnic ha reivindicat la labor de les casetes.

“Sobretot a Catalunya, és una activitat amb una visibilitat de deu dies de campanya de Sant Joan, però amb un treball darrere de tot l’any, que dona feina a 3.000 persones entre fixes i temporals”, han afegit.

Entre aquest treball també destaquen les campanyes de divulgació organitzades al costat del Procicat per reduir els incidents i garantir les mesures de seguretat.

“L’any passat vam aconseguim reduir un 35% els incidents i aquest any s’ha fixat com a objectiu aconseguir un 50% menys d’incidents que el 2019”, han afegit les associacions.

En aquesta línia, AFIMAC, ACFAE i l’Associació de Venedors de Pirotècnia de Barcelona (AVPBCN) demanen als usuaris de petards que “tinguin respecte per les persones sensibles i pels animals” i recomanen mantenir les distàncies mínimes aconsellables segons el tipus de producte adquirit.

“Sant Joan és tradició, és cultura, família i amics, per això des del sector es té tota la confiança dipositada en la celebració d’una campanya familiar amb responsabilitat i seguretat”, han conclòs les associacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona