Salut

Sánchez assegura que “aviat” l’ús de mascareta al carrer deixarà de ser obligatori

El president del govern espanyol remarca que “en uns dies” ja hi haurà més de 15 milions de vacunats amb pauta completa

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha afirmat que “aviat” l’ús de mascareta al carrer deixarà de ser obligatori. “Aviat abandonarem les mascaretes al carrer”, ha dit aquest dimecres en una intervenció en la inauguració del Fòrum empresarial Espanya-Corea a la Cambra de Comerç d’Espanya. Sánchez ha destacat que l’Estat espanyol ha assolit “velocitat de creuar” en la vacunació i que “en uns dies” ja hi haurà més de 15 milions de persones vacunades amb la pauta completa. El cap de l’executiu espanyol ha subratllat que “en unes setmanes” el 50% de la població tindrà almenys una dosi i que la setmana passada es van administrar 3,5 milions de dosis, una xifra que supera la “capacitat històrica” d’Espanya de vacunació.

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha remarcat que la decisió de retirar la mascareta dels espais a l’aire lliure “depèn del Consell Interterritorial de Salut”. “S’està analitzant per part de salut pública, esperem que sigui aviat”, ha dit Maroto en una atenció als mitjans en el mateix fòrum, que ha remarcat que el que evidencia aquest debat és que “ja estem a prop de la normalitat”.

Fonts del Palau de la Moncloa també apunten que la frase de Sánchez revela “que la situació epidemiològica i l’avenç de la vacunació permeten aquest plantejament”, que “s’anirà concretant”. La comissió de salut pública, en la reunió d’aquest dimarts, encara no va posar data a la fi de l’obligatorietat de la mascareta al carrer. Aquest dimecres a la tarda es torna a reunió al Consell Interterritorial de Salut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia