Societat

Els resultats de l’assaig clínic de l’oci nocturn a Sitges conclouen que no hi va haver transmissió de la Covid-19

El sector celebra que es demostri que “és segur” i confia que serveixi per ampliar horaris i aforaments en la reobertura

Els resultats de l’assaig clínic per a la reobertura de l’oci nocturn al carrer del Pecat de Sitges han conclòs que no hi va haver transmissió de la Covid-19 entre els 391 participants. Com els del dia de la prova, tots els tests d’antígens realitzats en els 14 dies posteriors –se’ls van fer el 88,2% dels participants- també van donar negatiu. Per Joan Colom, representant de Salut, els resultats de l’assaig són “molt positius” i reforcen la decisió del Govern de reobrir el sector a partir de dilluns. Pel sector, els dona la raó quan afirmaven que eren “segurs” i confien que serveixi per flexibilitzat les condicions de reobertura pel que fa als horaris i els aforaments. “La prova ens ha de servir per seguir fent passes endavant”, apunten.

En representació del Departament de Salut, el subdirector General de Drogodependències, Joan Colom, ha destacat que l’assaig s’ha fet amb total rigor científic i una organització “impecable”. En aquest sentit, ha recordat que la prova era important com a complement a les realitzades al Palau Sant Jordi i la Sala Apol·lo ja que, al fer-se en cinc bars d’un carrer tancat, permetia reproduir unes condicions particulars amb la gent utilitzant mascareta però sense distància social.

Colom també posat en valor els resultats ja que aporten molta informació en vista a la reobertura del sector dilluns vinent. En aquest sentit, ha qualificat molt bona notícia que cap dels gairebé 400 participants es contagiés de Covid-19. Aquí, Colom també ha volgut posar en valor que el 88% dels gairebé 400 participants es fessin el segon test d’antígens, el que dona total validesa a l’assaig clínic.

El representant de Salut, tot i insistir que l’assaig, com els altres dos realitzats, serà una “eina més” a disposició del Govern per reobrir amb seguretat l’oci nocturn, ha descartat que les proves d’antígens puguin ser una solució per reobrir, per exemple, discoteques amb aforament total. Aquí, ha recordat que els assaigs clínics sempre es fan en unes condicions diferents a la realitat i que per això no es plantegen aquesta possibilitat.

De la seva banda, Damià Orts, representant de l’oci nocturn a Sitges, ha qualificat els resultats de “contundents” i ha destacat que donen raó al sector quan deia que era “segur”. “No n’hem tingut mai dubte i l’assaig ho demostra”, ha afegit.

Orts ha celebrat poder obrir a partir de dilluns perquè suposa fer un pas més vers la normalitat tot i que ha insistit que al sector li agradaria fer-ho en unes condicions diferents. En aquest sentit, s’ha mostrat convençut que als 15 dies de la reobertura els resultats continuaran sent bons i que Salut tindrà noves eines per “fer una passa més” ampliant horaris i aforaments, principals demandes del sector per poder guanyar-se la vida.

L’empresari ha explicat que en les actuals condicions els bars i locals nocturns es poden guanyar més o menys la vida perquè la gent “té ganes de sortir”, però que les discoteques ho tenen molt complicat si s’ha de mantenir la distància social a les pistes de ball.

Per part de l’Ajuntament, la regidora de Salut, Elisabeth Pérez, s’ha mostrat satisfeta pel resultat de l’assaig i pel fet que s’hagi fet a Sitges, un municipi on el sector de l’oci nocturn hi té molt de pes i és molt representatiu. La regidora també ha celebrat que la repercussió mediàtica que ha generat la prova ha estat d’uns tres milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona