Societat

Una camió amb una roda punxada provoca 26 incendis agrícoles a peu de carretera a la Noguera

Els focs van tenir lloc en el tram que discorre per la C-53 i la C-26, entre Bellmunt d’Urgell i Castelló de Farfanya

Un camió que circulava amb una roda punxada del remolc va provocar aquest dimecres a la tarda 26 incendis en finques agrícoles situades a tocar de les carreteres C-53 i C-26 en el tram que discorre entre Bellmunt d’Urgell i Castelló de Farfanya, a la comarca de la Noguera. Els Agents Rurals van interceptar el vehicle, que transportava una excavadora. Van treballar en les tasques d’extinció tretze dotacions dels Bombers de la Generalitat entre les quals sis mitjans aeris, en concret tres avions, dos helicòpters bombarders i un de comandament. Els Bombers van donar per extingits els focs poc abans de les deu de la nit.

En total, els incendis han afectat 79,03 hectàrees. Els Agents Rurals han redactat atestat dels fets i s’han obert diligències al Jutjat de Balaguer.

Els serveis d’emergències van rebre l’avís a les 15.54 h de diversos focs a peu de carretera a l’alçada de Penelles. Al llarg de més de 20 quilòmetres lineals de les carreteres C-53 i C-26, es van anar localitzant diferents focus, fins que al terme municipal de Castelló de Farfanya els Agents Rurals van poder localitzar el vehicle causant dels focs.

El camió, que transportava maquinària, hauria patit una punxada a la roda posterior, però va seguir circulant diversos quilòmetres generant fricció amb l’asfalt de la carretera i provocant guspires que haurien encès marges i camps propers a les carreteres. La roda, que es va despendre de l’eix, va sortir propulsada i ha estat localitzada pels Agents Rurals encarregats d’investigar les causes dels focs.

En total, els incendis van afectar una superfície de 79,03 hectàrees, de les quals 74,56 ha són de terreny agrícola, 3,47 són de terreny forestal i 0,36 corresponen a sòl urbà. També s’han vist afectades 3,69 hectàrees de l’EIN Secans de la Noguera, un espai natural protegit integrat a la Xarxa Natura 2000 i que també es troba dins de les Zones d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA). L’àrea afectada comprèn quatre municipis de la Noguera. Es tracta de Balaguer 59,87 ha), Castelló de Farfanya (8,37 ha), Penelles (6,46 ha) i Bellcaire d’Urgell (4,33 ha).

Fins a la zona, s’hi van desplaçar dinous dotacions dels Bombers de la Generalitat i sis mitjans aeris d’aquest cos, i també hi van actuar diferents dotacions del Grup Especial de Prevenció d’Incendis Forestals (GEPIF) que es trobaven a la zona treballant en el dispositiu de prevenció de la campanya de la sega i que van poder apagar bona part dels conats abans que s’escapessin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia