Salut

Catalunya dona 290.000 euros al programa COVAX per distribuir de manera global les vacunes contra la Covid-19

El Govern se suma als 190 països que participen al mecanisme que pretén no deixar enrere els països més empobrits

El Govern donarà 290.000 euros al programa COVAX que treballa per a la distribució justa i equitativa de la vacuna contra la Covid-19 amb l’objectiu de contribuir a una solució global de la pandèmia que no deixi enrere els països més empobrits.

Segons un comunicat difós aquest divendres, la Generalitat, a través de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) i la Direcció General d’Afers Globals, s’ha sumat així a l’Aliança GAVI, que coordina el projecte juntament amb l’OMS i la Coalition for Epidemic Preparedness Innovation (CEPI). Actualment, 190 països participen en el programa COVAX: 98 economies d’ingressos alts i 92 d’ingressos mitjans i baixos.

La iniciativa COVAX pretén actuar com una plataforma de governs, organitzacions de salut globals, productors de vacunes, científics, sector privat i societat civil per donar suport a la recerca, el desenvolupament i la producció dels tractaments i vacunes contra el coronavirus, així com negociar-ne els preus.

Aquest és l’únic programa que treballa per assegurar que totes les persones del món puguin accedir a la vacuna independentment de la seva riquesa. La previsió inicial és tenir dos mil milions de dosis disponibles a finals del 2021 per protegir la gent de risc, els col·lectius vulnerables i el personal sanitari que es troba a primera línia.

La consellera d’Acció Exterior i Transparència, Victòria Alsina, ha considerat que aquesta donació és “una acció de país” i ha recordat que la pandèmia és un “repte global” que requereix una solució global. També ho veu així el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, que ha reiterat que per “aconseguir la desitjada immunitat de grup, la vacunació ha de ser global”. A parer seu, la iniciativa COVAX és un bon punt de partida per controlar aquesta pandèmia que ha posat en relleu la importància de la solidaritat entre els diferents països per frenar la seva evolució i evitar rebrots.

Amb l’aportació de 290.000 euros, el Govern contribueix al sosteniment de la iniciativa multilateral, que, malgrat els esforços, encara es troba infrafinançada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona
societat

La Torre de Capdella vol recuperar el complex de Molinos

Torre de Capdella

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona