Societat

Sanció a Iqoxe per l’accident mortal del 2020

La multa de Treball puja a 180.000 euros, la quantia més alta prevista

La Inspecció de Treball de Catalunya ha elevat una proposta de sanció de 180.000 euros per a l’empresa Iqoxe, situada al polígon de la Canonja, per una infracció “molt greu” arran de l’explosió que es va produir el 14 de gener del 2020, i en què van morir tres persones i quatre més van resultar ferides. Des de la Generalitat s’ha volgut recalcar que la multa és la més alta que preveu la legislació actual en casos de vulneració de les mesures de seguretat i prevenció de riscos laborals. De manera paral·lela, Treball està en contacte amb la fiscalia i els jutjats de Tarragona, ja que la causa pel sinistre continua oberta per la via penal.

L’accident es va produir arran de l’explosió d’un reactor de la factoria, dedicada a la producció d’òxid d’etilè i altres derivats, i segons l’expedient de la Generalitat en la investigació posterior s’ha constatat “la responsabilitat de l’empresa en els fets ocorreguts i ha constatat una infracció molt greu per diversos incompliments preventius de seguretat i salut laboral durant el procés de producció”. Igualment, també s’ha plantejat que Iqoxe assumeixi un recàrrec de prestacions a la Seguretat Social de les persones afectades pel sinistre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia