Societat

L’incendi actiu de Santa Coloma de Queralt ja ha cremat 807 hectàrees

Els Bombers han confinat el nucli de Gallard, a les Piles, i el municipi de Bellprat i han desallotjatuna vuitantena de persones

Estan tallades les carreteres 241d, la C-241 a Sarral i la B-220 i la BV-2201 a Bellprat

Els Bombers de la Generalitat treballen en l’extinció d’un incendi de vegetació al municipi de Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà). L’incendi, del qual s’ha rebut l’avís a les 15.18 hores, ha començat a prop del quilòmetre 25 de la carretera C-241d i ha progressat ràpidament per camps de sembrat en direcció est, saltant la carretera T-201. A quarts de set de la tarda el foc ha saltat la carretera B-220 i, segons informen els bombers, “ha saltat massa forestal”. El foc ha seguit avançant i també ha saltat la carretera B-2201 direcció Bellprat , que també ha estat confinat. Aquestes quatre carreteres afectades estan tallades al trànsit.

Segons els Agents Rurals s’ha cremat una superfície provisional de 807 hectàrees, 539 ha corresponen a terreny forestal, 261,5 ha a terreny agrícola i 6,5 sòl urbà., la majoria del terme municipal de Bellprat. En concret s’han cremat 67 ha de les Piles, 43,5 de Santa Coloma de Queralt i 696,5 ha de Bellprat. Segons han explicat els bombers, l’incendi forestal podria afectar unes 1.000 hectàrees i té potencial per cremar-ne 5.000, segons la delegada del govern a Tarragona, Teresa Pallarès, i el cap de la regió dels Bombers de la Generalitat, Albert Ventosa.

Un grup d’infants de colònies i propietaris de masos s’han evacuat preventivament a l’Ateneu de Sant Martí de Tous

A banda del nucli anoienc de Bellprat i del poble de Sant Gallard, al municipi de les Piles (Conca de Barberà), on s’ha confinat la població, els masos aïllats de la banda de la serra de Miralles i Queralt estan a l’aguait per si calgués evacuar-los. S’ha habilitat el centre excursionista de Sant Martí de Tous (Anoia) per acollir-los arribat el cas. L’alcalde del municipi i delegat de la Generalitat al Penedès, David Alquézar, ha dit que se’ls han preparat dos punts d’evacuació.

L’alcalde de Santa Coloma de Queralt, Ramon Mullerat, ha explicat prèviament que el foc ha cremat una granja de porcs de Bellprat propietat d’un veí del seu municipi i ha apuntat la possibilitat que l’incendi hagi començat per un burilla encesa, ja que s’ha originat “al costat de la carretera”. Tot i això, la majoria de terreny afectat és forestal i no ha quedat afectat el poble de Sant Gallart, malgrat que s’ha confinat els veïns. Mullerat ha expressat preocupació perquè “hi ha una massa forestal que arriba fins a Igualada” passant per la serra de Queralt.

Durant la nit, els bombers treballen sobre un perímetre de 1.000 hectàrees, amb 7,5 km de llarg, segons han explicat a través de Twitter. “L’objectiu és contenir el flanc esquerre per evitar que demà, amb l’entrada de vent, s’obri i es converteixi amb el cap”, han assegurat .

En el dispositiu d’extinció hi treballen des de les 22h 84 dotacions i 240 efectius dels bombers i agents forestals. Els mitjans aeris, segons ha informat el cos de Bombers, han abandonat el dispositiu amb l’ocàs.

Els Bombers han demanat als pagesos de la zona llaurar els camps de Tous i Santa Maria de Miralles per frenar l’incendi.

Protecció Civil ha activat el pla Infocat en fase d’Emergència-1 per la simultaneïat d’incendis.

A més dels bombers també han treballat en les tasques d’extinció efectius de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de la zona, tractors que ajuden a llaurar els camps i efectius del Cos d’Agents Rurals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona