Societat

Protesta de ramaders a les portes del Mercadona de Vic per exigir un “preu just” per la llet

Pagesos de diferents punts del territori reclamen a les administracions aturar les “males praxis” de la gran distribució

Mobilització ramadera aquest dimarts a les portes d’un Mercadona a Vic per exigir “un preu just” per la llet. Un centenar de pagesos de diferents punts de Catalunya i vint tractors han tallat la carretera que hi ha just davant. També hi havia un taüt a sobre de bales de palla per simbolitzar que el sector està a les portes de “la mort” si no es fan canvis. Marc Xifra, responsable del sector lleter d’UP de Catalunya, ha denunciat els “abusos de la gran distribució” amb preus reclam per sota del preu de cost i ha acusat Mercadona d’”esprémer” els pagesos. “Els agafa pel coll fins que no poden respirar, els deixa anar i els dona dos cèntims més”, referint-se a l’oferta que Làctia, principal distribuïdor, va fer als ramaders d’Osona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia