Societat

societat

Andorra es prepara per acollir Sarkozy

El copríncep d'Andorra visita la població demà al matí. Indústries i comerços de la zona per on passarà la comitiva estaran tancats, d'onze a dos quarts de tres

La Plaça del Poble d'Andorra la Vella, que acollirà aquest dijous la visita del copríncep Nicolas Sarkozy, viu el tràfec de les últimes preparacions per acollir la primera visita del president de la República Francesa. Els operaris s'afanyen a arreglar la plaça i a deixar-ho tot apunt per acollir els més de cinquanta mitjans de comunicació acreditats per la visita del copríncep. El govern andorrà ha adoptat diferents disposicions amb motiu de la visita com el tancament de comerços, indústries i oficines de les onze del matí fins a dos quarts de tres, l'obligatorietat de registrar els clients en establiments turístics i la prohibició d'estacionament als carrers per on passi la comitiva oficial.

Gairebé tretze anys després, un copríncep francès tornarà a trepitjar Andorra, després de la visita que va fer l'any 1997 el llavors president de França, Jaques Chirac.

La visita

La fugaç visita del president francès a Andorra començarà a dos quarts de dotze del migdia, amb l'aterratge de l'helicòpter al camp d'esports, des de on es desplaçarà primer a la casa de la vall on participarà de la sessió plenària i es reunirà amb l'altre copríncep, l'arquebisbe de la Seu, Joan Enric Vives. Després es desplaçarà a la plaça del poble on el copríncep i el cap de govern d'Andorra, Jaume Bartumeu, es dirigiran a les autoritats i als ciutadans presents. El copríncep francès assistirà a un dinar amb les autoritats abans de tornar cap a París.

Les fortes mesures de seguretat que envolten al visita del copríncep francès no han estat revelades tot i que s'espera una amplia presència de policia andorrana i qualsevol turista que visiti Andorra pot ser aturat per la policia.

LES DADES

11 h- 14.30 h.
Durant aquesta franja horària, estaran tancats els comerços, indústries i oficines de la zona on passarà la comitiva presidencial.

Visita amb polèmiques

ACN

La visita de Sarkozy no està exempta de polèmica per una banda els comerciants i empresaris s'han queixat per la obligatorietat de tancament durant la visita del copríncep que creuen innecessària. El govern justifica el tancament per raons de seguretat i per que d'aquesta forma tots els ciutadans podran gaudir i assistir a la visita del copríncep.

L'altre motiu de polèmica ha estat l'anunci dels dos cònsols d'Ordino, Ventura Espot i Consol Naudí, de no participar ens els actes de la visita del copríncep degut fonamentalment a la “mala imatge” que ha suposat per Andorra les declaracions que va fer Sarkozy en relació a la qüestió dels paradisos fiscals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.