Societat

Volen millorar el treball de les cures i de la llar a Girona

L’Ajuntament de Girona ha iniciat un projecte per millorar les condicions de vida i laborals de les treballadores de la llar i de la cura a la ciutat. En el marc de la iniciativa, amb el projecte també es vol crear un grup motor format per dones cuidadores amb el suport de tècniques de l’àrea de Drets Socials del consistori, que proposi polítiques públiques i accions dirigides a assolir el mateix objectiu, així com la revaloració del sector.

Una de les primeres accions conjuntes del projecte és l’elaboració d’una diagnosi sobre la situació de les dones que fan feines de la llar, principalment de cura a persones dependents. Aquesta acció s’ha encarregat al grup de recerca en envelliment, cultura i salut de la Universitat de Girona (UdG).

La investigació se centra a analitzar el perfil de dones cuidadores de persones que no són membres de la família, especialment de dones migrants provinents de l’Amèrica Llatina i el Magrib. Per fer la recerca s’utilitzarà una metodologia qualitativa basada en entrevistes individuals i grupals, entre d’altres, i es contactarà amb famílies ocupadores i altres agents. Aquesta investigació es durà a terme entre els mesos de juliol i desembre del 2021, i compta amb el finançament de l’Estat, a través del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia