Societat

“El toc de queda no és una qüestió d’ordre, és sanitària”

El president de la Generalitat lamenta la decisió del TSJC i replica que calen mesures per protegir la població

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, insisteix que el seu govern necessita “mesures per protegir la població” i lamenta que el TSJC hagi rebutjat aplicar el toc de queda en 62 ciutats com proposava el govern català. “Si tenim 460 malalts a les UCI i més de 1.400 ingressats, no és una qüestió d’ordre públic, sinó sanitària”, subratlla el president català, que reclama “instruments que evitin nous contagis” i “mesures per protegir la població”. Acompanyat del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, en una visita a l’hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí, va assenyalar que estudiaran la resolució per veure el recorregut jurídic que té. “No es pot demanar al govern que tingui un pla C, D i F si els tribunals no ens donen els instruments”, replicava Aragonès, que advertia que la situació pandèmica a Catalunya encara manté una “alta pressió assistencial”.

El president reconeix que, “des del punt de vista sanitari”, els preocupen “les activitats en què la interacció social pugui fer augmentar el nombre de contagis”. “Nosaltres no podem substituir el TSJC. Seguirem assumint tota la responsabilitat en matèria sanitària. Per a nosaltres continua sent necessari el toc de queda per una qüestió sanitària. El que no podem fer és assumir les responsabilitats del TSJC. Seguirem actuant amb la resolució vigent”, hi afegia Aragonès, en al·lusió que el TSJC només ha autoritzat fins al 27 d’agost el toc de queda entre la una i les sis en dinou municipis amb més de 250 casos per cada 100.000 habitants.

El president català destaca que ja “són més de cinc milions de catalans els que tenen la pauta completa” i fa una crida a la vacunació i a mantenir totes les mesures de seguretat necessàries. “Volem arribar al 90% de vacunats en les properes setmanes i mesos amb la vacunació de les franges d’edat més joves. Ara és un bon moment, just abans de l’inici del curs escolar, per iniciar-lo amb les màximes garanties”, hi afegia Aragonès.

Al seu costat, en la trobada que tots dos van mantenir amb els responsables del centre hospitalari, el conseller Argimon insistia en la vacunació i en la necessitat d’un toc de queda nocturn: “Quan ho demanem, ho fem pensant en criteris epidemiològics. Encara tenim un alt nombre de contagis.” Pel conseller de Salut, “la pandèmia va millorant a poc a poc”, però avisa que “pujar és senzill i baixar és molt complicat”. En aquest sentit, assegurava que “tenim tots els recursos materials i la gent preparada per vacunar”, en espera que la vacunació s’incrementi de manera “substancial”.

LA FRASE

No podem substituir el TSJC. Seguirem assumint tota la responsabilitat en matèria sanitària
Pere Aragonès
president de la generalitat

LA XIFRA

5
milions
de persones tenen la pauta completa de la vacuna a Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

L’Agència Tributària de Catalunya destapa 286 milions de frau fiscal

barcelona
societat

Avancen dos setmanes la precampanya contra incendis a Collserola

BARCELONA
sequera

El govern recorre a les dessalinitzadores flotants i descarta portar aigua amb vaixell

barcelona

Desallotgen els habitants d’una barraca a l’avinguda Massana

RUBÍ

Comiat multitudinari a Terricabras

girona
patrimoni

Denuncien penalment una persona per espoli arqueològic a Gandesa

GANDESA
societat

Les conductes suïcides no mortals es van enfilar un 50% després del confinament

barcelona

Nou repel·lent per allunyar cabirols i senglars de les vinyes de l’Empordà

agullana

L’Ajuntament amplia la recollida de brossa porta a porta a l’illa central

Gavà