Educació

Els INS de Caldes i Vilablareix estrenen edifici aquest curs

Crida del president Aragonès i el conseller Gonzàlez a vacunar els adolescents

S’incorporen al mapa educatiu de les comarques gironines la nova escola Palau de Santa Eulàlia i l’institut escola Montseny a Breda

Els alumnes dels instituts de Caldes de Malavella i de Vilablareix començaran el nou curs escolar el 13 de setembre estrenant els edificis amb què ambdós centres educatius deixen els mòduls prefabricats més de deu anys després. L’objectiu del Departament d’Educació per a aquesta legislatura és “eliminar tots els mòduls i convertir-los en edificis definitius”, segons va recalcar el conseller Josep Gonzàlez-Cambray en la visita d’obres que junt amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, van realitzar ahir al matí als dos centres de secundària, de la Selva i el Gironès. El conseller va recordar, però, que amb la situació de pandèmia opten per mantenir els “mòduls als centres educatius perquè disposin de més espai per tal de flexibilitzar el projecte educatiu de cada centre amb la Covid”. En aquest sentit, i a dues setmanes de l’inici del curs, tant el president com el conseller van fer una crida a la vacunació dels joves de 12 a 17 anys. “Que cap pare o mare deixi de vacunar els seus fills adolescents perquè és la millor manera de protegir-los de la Covid i la millor manera de reforçar les escoles i instituts com a espais segurs davant la pandèmia”, va assenyalar Aragonès.

En aquest nou curs escolar s’afegeixen dos nous centres al mapa educatiu de les comarques gironines: l’ escola rural de Palau de Santa Eulàlia , a l’Alt Empordà, que havia tancat fa cinquanta anys, i l’ institut escola Montseny , a Breda, que és la fusió del col·legi Montseny, amb 324 alumnes, i la secció d’institut, amb 111 alumnes. D’aquesta manera, els joves de Breda poden cursar l’ESO al municipi i no desplaçar-se fins a l’institut Vescomtat de Cabrera d’Hostalric.

Les obres a l’ institut Caldes de Malavella van finalitzar a l’agost. La pandèmia va endarrerir els treballs gairebé dos mesos. Té una matrícula per al proper curs de 328 alumnes d’ESO. Amb les obres del nou edifici, s’han pogut retirar deu mòduls prefabricats, els primers instal·lats fa 16 anys. El nou edifici triplica l’espai dels mòduls i disposarà d’una dotzena d’aules, a més de sales taller i una biblioteca. Les aules estan equipades amb un innovador dispositiu de ventilació pensat per controlar la concentració de CO2. La inversió econòmica per construir el centre ha estat de 4 milions d’euros, dels quals 3,5 milions els ha aportat la Generalitat i 500.000 l’Ajuntament. Pere Aragonès i Josep Gonzàlez-Cambray també van visitar l’ajuntament, on els va rebre l’alcalde, Salvador Balliu.

El nou institut de Vilablareix és també una demanda llargament reivindicada; el projecte es va desencallar l’abril del 2017 quan el departament va aprovar el concurs per redactar el projecte d’obra. El nou edifici tindrà 633 alumnes matriculats entre 1r d’ESO i 2n de batxillerat, provinents de Vilablareix però també de Quart, Fornells de la Selva i Aiguaviva. La inversió ha estat de 6,7 milions d’euros i ha permès retirar 15 mòduls prefabricats, que hi eren des del 2008. Abans de la visita al nou equipament educatiu, tant el president com el conseller es van trobar amb l’alcalde de Vilablareix, David Mascort.

LA XIFRA

10
mòduls
prefabricats es van instal·lar fa 16 anys com a institut Caldes de Malavella

LA XIFRA

15
mòduls
prefabricats instal·lats el 2008 eren l’institut Vilablareix


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona