Societat

La Fundació La Fageda aposta pels joves exclosos del sistema educatiu

Amb la col·laboració del Consorci d’Acció Social projecta l’Escola de Noves Oportunitats d’Olot

Se situarà a l’antic convent de la Providència

El ple d’ Olot va aprovar ahir, de manera inicial, la cessió per 35 anys de l’espai de propietat municipal de l’antic convent de la Providència perquè la Fundació La Fageda hi pugui establir la seva Escola de Noves Oportunitats, un servei que es dedicarà a donar formació i acompanyament a nois i noies d’entre 14 i 25 anys exclosos del sistema educatiu reglat perquè puguin reintroduir-se en el circuit educatiu o bé incorporar-se al mercat laboral. La intenció és obrir-la d’aquí a un any, en l’inici del curs 2022/2023. El projecte té la col·laboració de l’àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament i de DinàmiG , però sobretot, del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa . En la presentació de la iniciativa, feta ahir a l’ajuntament, la directora del consorci, Teia Fàbrega, va assenyalar que hi ha més de tres-cents joves susceptibles de ser-ne usuaris, dels quals una vuitantena no poden accedir a cap dels recursos formatius que ja s’ofereixen. Aquests seran els primers a atendre en el futur equipament.

El col·lectiu al qual s’adreçarà l’escola és el dels joves que han deixat les aules sense haver completat l’ESO, amb nivell acadèmic molt baix (fins i tot hi ha casos d’analfabetisme), alguns amb problemes d’addiccions i en situació de predelinqüència i, també, amb problemes emocionals.

La gerent de l’àrea social de la fundació, Anna Monells, va remarcar que, al marge de les matèries que s’hi impartiran –sobretot competències bàsiques aplicables a diversos oficis–, l’escola desplegarà un acompanyament individualitzat per facilitar la reinserció social dels joves.

La oposició no ho veu clar

L’aprovació inicial de la cessió es va aprovar amb els vots favorables només de l’equip de govern (JxCat, amb majoria absoluta) perquè ERC i el PSC es van abstenir i la CUP hi va votar en contra. En cap cas els portaveus de l’oposició van posar en dubte la conveniència de donar resposta a les necessitats d’aquest col·lectiu de joves ni la capacitat de La Fageda per liderar aquesta empresa, sinó que van argumentar el vot amb el fet que no es disposa d’un informe de viabilitat econòmica del projecte, que no se sap què costarà a l’Ajuntament o que no s’hagués consensuat amb els diferents sectors de la comunitat educativa. La CUP troba a faltar –va indicar el regidor Lluís Riera– un pla d’usos de la Providència previ a una cessió de l’espai i ERC –va assenyalar Josep Granados– hauria volgut que primer s’hagués debatut el projecte, abans de fer la cessió.

La regidora d’Ensenyament, Mariona Camps, va aclarir que el projecte no està tancat sinó que és un “projecte viu” que s’anirà concretant els pròxims mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós