Salut

Lloret de Mar ha fet 3.080 proves de PCR als turistes

Era la primera destinació turística de l’Estat a oferir-ho i ha analitzat el total de mostres en dos mesos

La policia local aixeca 1.652 actes per incivisme o incompliment de la seguretat ciutadana

Lloret de Mar ha tancat, aquest setembre, el servei de PCR i tests d’antígens per a turistes per només 52 euros. Era la primera destinació turística de l’Estat a oferir-ho i ha analitzat 3.080 mostres en dos mesos, la capacitat màxima que hi havia. L’Ajuntament fa un balanç molt positiu del funcionament. L’objectiu del consistori era “posar-ho fàcil” als visitants a l’hora d’aconseguir els certificats que els permetessin retornar als llocs d’origen.

L’alcalde del municipi, Jaume Dulsat, ha assegurat que el funcionament ha estat “molt bo”. De fet, Dulsat ha recordat que el servei va tenir tant d’èxit que, a principis de juliol, ja es va haver de regular l’accés a l’hora de fer les proves, perquè s’estava assolint la capacitat màxima de proves per analitzar.

En principi, el servei estava pensat perquè els visitants poguessin anar-hi sense cita prèvia i sense necessitat de fer estada al municipi. Però el servei va generar un efecte crida en poblacions veïnes i molts visitants que no feien nit a Lloret hi anaven a fer-se una PCR per només 52 euros, quan el preu habitual als laboratoris clínics supera els 100. Per això van obligar els turistes a demanar hora a l’Ajuntament per fer-se la prova. En el moment de reservar la cita per fer-se les proves, calia acreditar que o bé s’estava empadronat a Lloret o bé hi havia una reserva en alguns dels establiments del municipi.

Tot i així, el servei va assolir la capacitat màxima cada dia, arribant a les 3.080 proves analitzades. El servei de proves estava situat a la sala de musculació del camp de futbol municipal que hi ha a la zona esportiva de Lloret de Mar.

Infraccions

D’altra banda, la policia local de Lloret de Mar ha tancat l’estiu amb 1.654 actes aixecades per infraccions. La major part d’aquestes incidències són per incompliments de la llei de seguretat ciutadana (587) i l’ordenança de civisme (457). L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, ha detallat que aquest nombre d’infraccions comeses suposa un augment respecte de l’any anterior. Malgrat tot, destaca que les incidències són “menys greus”.

Dins de les infraccions de l’ordenança de seguretat, hi ha 201 denúncies per molestar amb actituds incíviques la convivència veïnal i també per sorolls durant la nit. La resta (91) són per consum d’alcohol a la via pública. Quant a les 587 infraccions de la llei de seguretat ciutadana són, majoritàriament, per consum o tinença de drogues (301). També hi ha 31 denúncies per tinença il·lícita d’armes i 11 per danys a béns immobles. Les actes aixecades per incomplir les mesures anti-Covid-19 són 284, de què un centenar per no portar la mascareta posada.

LES XIFRES

284
actes aixecades per incomplir les mesures anti-Covid-19, de què un centenar per no portar mascareta.
52
euros era el cost per fer-se una PCR, quan el preu habitual als laboratoris supera els 100.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

girona

L’IEC premia les investigadores de la UdG Gemma Bartolí i Judit Pujol

BARCELONA
societat

Envien a judici els investigats d’apunyalar un noi per motius racistes

santa coloma de farners
SOCIETAT

La gelada de matinada afecta els cultius de fruita dolça de Ponent

Lleida
Informe d'AI

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona
societat

La Torre de Capdella vol recuperar el complex de Molinos

Torre de Capdella

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell